Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

De nieuwe BMW Z4: Klassieke roadster opnieuw geïnterpreteerd


image/jpeg

BMW heeft een rijke historie van roadsters met een iconische status als het gaat om rijplezier. De nieuwe BMW Z4 is de volgende roadster die zich voegt in dit illustere gezelschap. Het is een open, premium sportauto met klassieke canvas softtop, een verleidelijk design en een puristisch, op de bestuurder gericht interieur. De tweezitter is nadrukkelijk ontworpen voor maximale wendbaarheid, rijdynamiek en een superieur stuurgedrag met een onmiddellijke reactie. De nieuwe BMW Z4 combineert zijn sportieve wegligging met een keur aan geavanceerde functies voor bestuurdersassistentie, bediening en connectiviteit.


De proporties van de nieuwe BMW Z4 bewijzen hoe een klassiek roadster-concept opnieuw geïnterpreteerd kan worden. Ten opzichte van zijn voorganger is het model 85 mm langer (4.324 mm), 74 mm breder (1.864 mm) en 13 mm hoger (1.304 mm). Voor extra wendbaarheid is de wielbasis 26 mm verkort tot 2.470 mm en de spoorbreedte voor (1.609 mm) en achter (1.616 mm) respectievelijk 98 en 57 mm vergroot. De carrosseriestructuur en chassisbevestigingen worden gekenmerkt door een uitzonderlijke stijfheid, terwijl de nieuw ontworpen voor- en achteras zorgen voor een nog sportiever rijgedrag en een hoger comfortniveau. De centrale zitpositie, het lage zwaartepunt, optimale gewichtsbesparing en de ideale gewichtsverdeling van 50:50 dragen eveneens bij aan de adembenemende rijdynamiek van de nieuwe BMW Z4.

Pure esthetiek, nieuwe ontwerptaal
De herkenbare designtaal en kenmerkende details zijn bepalend voor de emotionele aantrekkingskracht en het puristische exterieurdesign van de nieuwe BMW Z4. De tweezitter heeft een laag, sportief en compact uiterlijk, ongeacht of de softtop geopend of gesloten is. Met zijn nieuwe roosters in de BMW nierengrille en – voor het eerst – een verticale koplampopstelling heeft het model een onmiskenbare uitstraling aan de voorzijde. De nieuwe BMW Z4 is standaard uitgerust met LED-koplampen, terwijl de optionele adaptieve LED-koplampen met matrixfunctie voorzien zijn van bochtverlichting en niet-verblindend grootlicht.
De softtop is standaard in zwart uitgevoerd en optioneel leverbaar in antraciet met zilverkleurige details. Het stoffen dak is bovendien al rijdend tot snelheden van 50 km/u in slechts tien seconden te openen en te sluiten.

image/jpeg

Gefocust op de bestuurder
Met een op de bestuurder gerichte cockpit, naar voren gerichte lijnen en beperkt aantal sierdelen ademt het interieur van de BMW Z4 de sfeer van puur rijplezier. Gegalvaniseerde details zorgen daarbij voor extra verfijning, terwijl de gestructureerde indeling van de bedieningselementen zorgen voor minder afleiding en meer rijbeleving. Zowel de bestuurder als de passagier zitten in specifiek voor de BMW Z4 ontwikkelde sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen.

Motoren: talloze upgrades
De beschikbare motoren voor de nieuwe BMW Z4 profiteren van talloze upgrades en beloven een sensationele vermogensafgifte. De aandrijfkrachten worden via een 8-traps Steptronic Sport automaat van de nieuwste generatie naar het wegdek gestuurd. In de BMW Z4 M40i ligt een 3,0-liter zescilinder-in-lijn motor met M Performance TwinPower Turbo technologie. De motor levert 250 kW (340 pk) en een maximumkoppel van 500 Nm, waarmee de roadster in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Het motorenaanbod wordt gecompleteerd door twee 2,0-liter viercilindermotoren. De variant in de BMW Z4 sDrive30i levert 190 kW (258 pk) en 400 Nm, waarmee een sprint van 0 naar 100 km/u in 5,4 seconden mogelijk is. De nieuwe BMW Z4 sDrive20i vertaalt een vermogen en koppel van 145 kW (197 pk) en 320 Nm naar een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 6,6 seconden. De motoren zijn stuk voor stuk voorzien van een benzinepartikelfilter om de uitstoot verder te reduceren en alle modelvarianten voldoen aan de emissienorm Euro 6d-TEMP.

De nieuwe BMW Z4 beleeft zijn wereldpremière op de Autoshow van Parijs op 2 oktober 2018. Het model wordt vervolgens in maart 2019 op de markt gelanceerd met keuze uit drie motorvarianten, waaronder een BMW M Performance versie.

image/jpeg
  

| Disclaimer