Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Suzuki toont nieuwe Swift


 

10-06-2010 - De Suzuki Swift is al sinds zijn bestaan een succesvol model in Europa. Met name de huidige versie weet nog altijd goed te verkopen, maar inmiddels is Suzuki begonnen met de productie van een compleet nieuw model.

 

Denk je aan Suzuki, dan denk je meteen aan de Swift. Samen met de Alto vormt hij al jaren hét gezicht van Suzuki in Nederland en vooral sinds de komst van het huidige model heeft Suzuki duizenden klanten tevredengesteld. Hoewel hij nog steeds prima presteert en bovendien uitstekend in het huidige tijdsbeeld past, is Suzuki inmiddels gestart met de productie van een geheel nieuwe generatie.

Wereldauto
Dat de Swift niet alleen in Europa een belangrijk model is, blijkt uit het feit dat Suzuki hem als strategisch wereldmodel heeft ontwikkeld. Zaken als een attractief en gebruiksvriendelijk karakter zijn dan ook belangrijke basiswaarden. Ook wordt gauw duidelijk dat Suzuki niet al te veel heeft willen veranderen aan de succesvolle en aantrekkelijke vormgeving van het huidige model. Het ontwerp is onmiskenbaar Suzuki Swift, maar hij maakt een frisse indruk en hij straalt meer dynamiek uit. Bovendien is de nieuwe Swift met een lengte van 3,85 meter negen centimeter gegroeid, waar de binnenruimte duidelijk van profiteert. Ook de wielbasis nam met vijf centimeter toe. Daarentegen zijn de breedte en hoogte nagenoeg gelijk gebleven. Verder laat het interieur zich kenmerken door een overheersende zwarte kleurstelling, gecombineerd met zilverkleurige accenten.

1.2 Dual-VVT
Uiteraard is de nieuwe Swift ook onderhuids voorzien van de modernste technieken waar deze compacte Japanner weer jaren mee uit de voeten kan. Waar Suzuki ongetwijfeld goed mee gaat scoren, is de nieuwe 1,2-liter Dual-VVT benzinemotor. Dit blok levert een vermogen van een keurige 94 pk en een koppel van maximaal 118 Nm bij 4.800 toeren. De CO2-uitstoot voor de handgeschakelde versie bedraagt 116 g/km en gemiddeld verbruikt hij 5,0 l/100 km. Om de rijeigenschappen naar een hoger niveau te brengen, is het onderstel verder verfijnd en rolt hij op grotere wielen met lagere banden. Verder is veelvuldig gebruikgemaakt van een verbeterde staalsoort. Hierdoor is de carrosserie niet alleen stijver, maar ook lichter van gewicht. Op het gebied van veiligheid voorziet Suzuki de nieuwe Swift in ieder geval van standaard ESP op alle uitvoeringen. Na de zomer kunnen we hem in ons land verwachten. De prijzen en overige specificaties zullen op korte termijn bekend worden gemaakt.

 


  

| Disclaimer