Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Details Europese Volkswagen Jetta bekend


 

27-10-2010 - De geheel nieuwe Jetta rijdt in de VS al lang en breed rond, maar de Europese variant liet nog even op zich wachten. Volkswagen laat nu de eerste beelden zien en heeft de specificaties bekendgemaakt.

 

De Volkswagen Jetta heeft dan eindelijk ook z’n weg gevonden naar het Europese vasteland. De fabrikant benadrukt dat het niet simpelweg een Golf met ‘kont’ is, maar een geheel op zichzelf staand model. Qua maatvoering valt hij in ieder geval precies tussen de hatchback en de onlangs geïntroduceerde Passat. Het toegenomen formaat heeft tot een langere wielbasis geleid en 6,7 cm meer beenruimte voor de achterpassagiers. Vanbinnen valt verder het speciaal voor de Jetta ontworpen en geconstrueerde interieur op.

20% bijtelling

Onder de kap trapt op dieselgebied een 1.6 TDI BlueMotion Technologies af, die 105 pk levert tegen een verbruik van 4,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van 109 g/km – goed voor 20% bijtelling. Aan de andere kant van het spectrum staat een 140 pk sterke 2.0 TDI. De 1.2 TSI is de lichtste benzinemotor, maar levert toch nog een riant vermogen van 105 pk. Met een uitstoot van 123 g/km is deze – niet als de 1.6 TDI – ingeschaald in de 20%-bijtellingsklasse. De 1.4 TSI komt in drie varianten (122, 160 en 200 pk) en kan net als de dieselkrachtbronnen aan een DSG-transmissie gekoppeld worden. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar de Duitse starten bij 20.900 euro voor de 1.2 TSI Trendline.

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer