Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Details vernieuwde Renault Laguna bekend


 

 

06-09-2010 - We wisten al dat de vernieuwde Laguna zijn debuut zou beleven op de autosalon van Parijs, maar veel informatie hadden we nog niet. Inmiddels wel, waarbij de vernieuwde neus en efficiëntere motoren de belangrijkste noviteiten vormen.

 

De vormgevers van de koets hebben zich enkel geconcentreerd op de voorzijde, waar vernieuwingen hebben plaatsgevonden voor de bumper, grille en koplampen. Gaan we naar de binnenzijde van de Laguna, dan valt op dat er standaard een TomTom navigatiesysteem gemonteerd is. Bovendien informeren de Live services over werkzaamheden, files (ook buiten de snelweg), plaatselijke brandstofprijzen, bedrijven in de buurt (Local Search via Google) en het weer. Ook zijn halflederen sportstoelen met verstevigde zijwangen tegenwoordig standaard.

Initiale
Naast het aanwezige navigatiesysteem en de sportstoelen omvat de standaarduitrusting (Expression) onder meer elektronisch geregelde bi-zone airconditioning, een automatische parkeerrem en een 3D-sound-audiosysteem. Wie voor de meest luxe Initiale-uitvoering kiest, krijgt bovenop de hiervoor genoemde zaken ook nog een Bose-audiosysteem, een beigekleurig lederen interieur, verwarmbare voorstoelen, een geheugenfunctie voor elektrisch bedienbare stoelen en buitenspiegels en bi-xenon-koplampen. Hiertussen zitten nog de Dynamique en de sportieve GT met vierwielbesturing.

Efficiënter
Ook onder de kap valt er nieuws te vermelden. Zo zijn de motoren zuiniger geworden, wat resulteert in vier versies met een energielabel A, vier versies met energielabel B en zes versies met energielabel C. Verder is de combinatie 2.0 dCi en automaat goed voor 175 pk (was 150) en vormt de 2.0T-motor met 175 pk en automatische transmissie de benzinevariant van de GT-versie. De levering van de vernieuwde Laguna Hatchback en Estate start begin 2011, per 1 oktober is de Renault te bestellen. Gebeurt dit voor 1 februari 2011, dan is het Pack Lumière leverbaar voor 750 euro. De klant krijgt dan een panoramisch schuif-/kanteldak en lichtmetalen 18-inch wielen. Prijzen starten bij 27.890 voor de Laguna Hatchback Expression 2.0 16V. Voor de Estate vraagt Renault minimaal 29.090 euro.

 

 

 


  

| Disclaimer