Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Donkervoort lanceert de D8 235E


image/jpeg

 

19-03-2010 - Na de goede resultaten van de Donkervoort D8 GT in de 24h of Dubai afgelopen januari is het Donkervoort Racing team alweer druk bezig met de verdere ontwikkelingen aan de auto’s voor het komende raceseizoen. Ook de straatversie van de Donkervoort profiteert van deze ontwikkelingen. Geholpen door de deelname in de racerij komt Donkervoort met een motorische update voor de D8 210. Uit de racerij komt tevens de D8 235E-uitvoering voort.

Door de montage van een geheel geoptimaliseerd in- en uitlaattraject, een aangepast
motormanagementsysteem en GT4-uitlaatsysteem levert de lichtgewicht sportwagen meer
koppel en vermogen. Vooral de reactietijd van de turbo is sterk verbeterd, waardoor de motor veel beter aan het gas hangt. De sportwagen levert 235 pk en het koppel is zelfs met zo’n 30% gestegen.

In 2009 bood Donkervoort de update aan de 25 eigenaren van een gelimiteerde D8 270 RS aan. Vanwege het grote succes is deze update-set nu ook ontwikkeld voor alle D8E-modellen. Als basis dient de D8 210E, maar afhankelijk van de aanwezige transmissie kunnen ook de 150E- en 180E-types van de motorupdate worden voorzien. De serie aanpassingen zijn het resultaat van het verder perfectioneren van de D8 GT(4), waarmee Donkervoort succesvol deelneemt aan de GT4 European Cup. In de loop van het seizoen heeft het Donkervoort Racing team onder andere het uitlaatsysteem geoptimaliseerd om de prestaties en conditie van de Audi-motor verder te verbeteren. Tegelijkertijd wordt een speciale katalysator en demper toegepast die de weerstand in het uitlaatsysteem terugdringen.

De prijs van de update is afhankelijk van de specifieke wensen van de klant. Donkervoort
levert de 235E als nieuwe roadster en als coupé, de D8 GT. Reeds afgeleverde types kunnen eveneens worden opgewaardeerd tot D8 235E.

image/jpeg


  

| Disclaimer