Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Citro?n DS4 in de showroom gearriveerd


 

09-06-2011 - Het nieuwste model van de DS-lijn, de Citroën DS4, staat vanaf nu in de Nederlandse showrooms. Het model is vormgegeven als een sportieve vierdeurs coupé met fraai weggewerkte deurgrepen achter. Onlangs beloonde EuroNCAP de nieuwste Citroën met vijf sterren en de titel Euro NCAP Advanced.

 

De Citroën DS4 is een hoge vierdeurs auto met de uitstraling van een coupé. Met een panoramische voorruit, aluminium pedalen, met leder beklede deurpanelen en ambiance-verlichting laat de DS4 het hart van menig autoliefhebber sneller kloppen. Het is dan ook niet voor niets dat internetgebruikers uit 62 landen het model tot mooiste Auto van het Jaar en ‘auto met het mooiste interieur’ hebben verkozen. Naast het bijzondere ex- en interieur kan de technologie aan boord van de DS4 geïndividualiseerd worden. Zo kan de berijder kiezen uit verschillende kleuren dashboardverlichting en verschillende piepjes voor onder andere de richtingaanwijzers.

Veiligheid
De DS4 is standaard voorzien van EBD, ABS en Intelligent Traction Control (gekoppeld aan ESP) en zes airbags. Daarnaast is de auto uitgerust met het dodehoekdetectiesysteem SAM, de op vijf snelheden te programmeren cruisecontrol en snelheidsbegrenzer en de eTouch Service. Voor deze innovatieve service heeft de DS4 de EuroNCAP Advanced Award gewonnen. eTouch Service verbetert de veiligheid van inzittenden en omvat onder andere pechhulp en noodhulp met lokalisatiefunctie. In geval van nood, bijvoorbeeld bij een ongeluk of het onwel worden van de bestuurder, kunnen mensen met de SOS-knop een noodsignaal uitzenden. De alarmcentrale lokaliseert de auto en stuurt direct de benodigde hulpdiensten naar de locatie toe.

Motoren
In Nederland is de DS4 beschikbaar met drie benzinemotoren (VTi 120, THP 155 EGS, THP 200) en twee dieselmotoren (HDI 160, e-HDi 110 met EGS versnellingsbak). De e-HDi motor (vanaf 28.890 euro ) in de Citroën DS4 is een micro-hybride motor en is voorzien van een start/stop-systeem. In combinatie met de EGS elektronische versnellingsbak verbruikt de auto in stilstand geen brandstof en stoot het geen schadelijke stoffen uit. Daarom valt deze motorisatie in de 20% bijtellingscategorie. Verder is er keuze uit drie verschillende uitrustingsniveaus: Chic, So Chic en Sport Chic. De vanafprijs van de Citroën DS4 bedraagt 23.940 euro.

 

 


  

| Disclaimer