Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

ecoFLEX is de toekomst


 

31-03-2011 - De Nederlandse personenautomarkt wordt momenteel gedomineerd door belastinginvloeden en CO2-incentives. Met belastingvrije modellen als de Agila en Corsa heeft Opel dan ook sterke troeven in handen, maar dat is nog maar het begin.

De Duitse autofabrikant heeft grootse plannen en bevestigt dat nog dit jaar, van elk volumemodel, een variant te koop is die zich onderscheidt vanwege een lage bijtelling en/of vrijstelling van BPM en wegenbelasting. BlueMotion, ECOnetic, Greenline, Ecomotive; tegenwoordig heeft elk Europees volumemerk wel een overkoepelende naam voor de modellen met een extra lage CO2-uitstoot. Opel noemt het ecoFLEX en daar zullen we dit jaar nog veel van horen. De fabrikant ziet een duidelijke trend in het koopgedrag van de Nederlandse automobilist en is ervan overtuigd dat meerdere fiscaal aantrekkelijke modellen zullen bijdragen aan het verstevigen van het marktaandeel. Om dit te bewerkstelligen, zal Opel binnen afzienbare tijd van elk volumemodel een bijtellingsvriendelijke, al dan niet belastingvrije ecoFLEX-variant op de markt hebben gebracht.

LPG
Naast de Agila 1.0 en Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX is vanaf heden ook de Corsa met een af-fabriek LPG-installatie vrijgesteld van BPM en wegenbelasting. Deze versie noteert een CO2-uitstoot van 110 g/km en het feit dat hij rijdt op aanzienlijk goedkopere LPG-brandstof, is de kilometerkostprijs van deze Corsa bijzonder aantrekkelijk. LPG wint overal in Europa aan populariteit nu meer consumenten een manier zoeken om brandstofkosten te beperken en het milieu te ontzien. Een auto op LPG stoot gemiddeld 13% minder CO2 uit dan een gelijkwaardige benzinevariant. Het is dan ook niet vreemd dat Opel nu ook de Meriva levert met een LPG-installatie, waardoor deze B-MPV met 20% bijtelling kan worden gereden.

CDTI
De 1.3 CDTI ecoFLEX dieselmotor met start/stop-technologie is nog een troef waar Opel flink mee scoort. Deze motor zorgt in de Astra (Sports Tourer) al voor 20% bijtelling en vanaf heden geldt hetzelfde voor de Meriva. Als klap op de vuurpijl is nu ook de Insignia te bestellen als ’20%-variant’. Voor alle carrosserievarianten worden extra zuinig benzine- en dieselversies op de markt gebracht, waarmee Opels vlaggenschip ook in het zakelijke segment voor opschudding zal zorgen. De nieuwe ecoFLEX-modellen zullen niet allemaal tegelijk bij de dealer arriveren, maar zijn nu wel stuk voor stuk te bestellen.


  

| Disclaimer