Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Economisch rijden met de Skoda Octavia Greentech


 

19-04-2011 - Tijdens de AutoRAI stond een heuse wereldprimeur in het middelpunt van de belangstelling. Op de stand van Skoda stond namelijk de nieuwe Octavia 1.4 TSI Greentech die de keuze voor economisch rijden weer een stuk ruimer maakt.

De Skoda Octavia is een populaire auto in het zakelijke segment. Niet alleen vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar ook vanwege het ruime aanbod fiscaal aantrekkelijke varianten. Zowel de Octavia 1.2 TSI als de 1.6 TDI Greenline en 1.6 TDI Greentech vallen namelijk in de 20%-bijtellingscategorie. Nu mag ook de 1.4 TSI Greentech zich aan dit rijtje toevoegen.

134 gram
De Skoda Octavia 1.4 TSI Greentech is te herkennen aan de groene I in de motoraanduiding. De 122 pk sterke viercilinder benzinemotor verbruikt gemiddeld 5,7 liter per honderd kilometer, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 134 g/km. Daarmee valt deze Greentech ruim binnen de norm voor 20% bijtelling en vormt hij een uitstekend alternatief voor mensen die een ruime (gezins)auto van de zaak kunnen rijden, maar jaarlijks te weinig kilometers maken om voor een diesel te kiezen. Bovendien is deze zuinige Tsjech zowel als hatchback als combi te verkrijgen. Het gunstige verbruik van de Greentech is verder te danken aan diverse kenmerken die hij van de Octavia Greenline heeft overgenomen en het feit dat Skoda voor het eerst start/stop-techniek én terugwinning van remenergie combineert met een benzinemotor. De exacte prijzen worden op korte termijn bekendgemaakt.

Logo
De nieuwe 1.4 TSI Greentech sluit perfect aan op het nieuwe imago dat Skoda uitstraalt. Tijdens de AutoRAI konden we kennismaken met de nieuwe huisstijl met een moderner logo met een grotere pijl en een frissere kleur groen. De doelstelling is om in 2018 wereldwijd minstens twee keer zoveel te verkopen. In Nederland is Skoda in ieder geval goed op weg. In 2010 werd het verkoopaantal namelijk meer dan verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar.

 


  

| Disclaimer