Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Eerste leveringen Volvo C30 Electric na de zomer


 

16-06-2011 - Het ontwikkelingsstadium van de Volvo C30 Electric is voorbij. Daarom zullen kort na de zomer de eerste leveringen aan onder meer leasemaatschappijen en overheden plaatsvinden.

Volvo levert de C30 Electric aan klanten in onder andere Zweden, België, Nederland en Noorwegen. Al in het najaar van 2010 ging een eerste testvloot van vijftig auto’s de weg op. Ook was de C30 Electric onderdeel van het ‘One Tonne Life’-project. Daarin draaide het om een familie die zes maanden lang zo klimaatneutraal mogelijk moest leven. In eerste instantie produceert Volvo tot het einde van 2012 circa 250 exemplaren van de C30 Electric. Indien de vraag toeneemt, wordt het aantal groter.

Bagageruimte 
De productie van de carrosserie van de C30 Electric vindt plaats in de Volvo-fabriek in het Belgische Gent. De kant-en-klare carrosserie wordt vervolgens getransporteerd naar Göteborg. Daar installeert Volvo de motor, de accu’s en de elektronica. De accu’s zijn geplaatst op de plek waar zich bij de conventioneel aangedreven C30 de brandstoftank bevindt en in een speciaal daarvoor ontwikkeld compartiment in de middentunnel. Door deze bouwwijze heeft de installatie van de accu’s geen negatieve invloed op de bagageruimte van de C30. Het opladen van de accu’s kan gewoon via een huisstopcontact, na zeven uur zijn ze volledig opgeladen. De actieradius van de Volvo C30 Electric bedraagt ongeveer 150 kilometer. De topsnelheid is 130 km/h en de acceleratie van 0 naar 50 km/h neemt slechts vier seconden in beslag.


  

| Disclaimer