Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Eerste Mazda met A-label


 

19-04-2011 - Mazda Nederland heeft een belangrijke barrière doorbroken, want het eerste model met een A-label is een feit. Het gaat hier om de Mazda2 BiFuel met een af-fabriek LPG-installatie. Maar daar blijft het niet bij, want hij is nog belastingvrij ook!

De fonkelnieuwe Mazda2 BiFuel is voorzien van een af-fabriek LPG-installatie die de benzinemotor via een automatische schakeling altijd op LPG laat draaien (tenzij er handmatig een andere keuze wordt gemaakt). Het dashboard heeft een schakelaar voor de benzine/LPG-omschakeling en duidelijke led’s voor aanduiding van de inhoud van de LPG-tank. Deze heeft een inhoud van 34 liter en is gemonteerd in de kofferbak op de plek van het reservewiel, waardoor maar acht procent bagageruimte verloren gaat. De LPG-vulaansluiting is op een slimme manier achter de brandstofklep geplaatst, direct naast de vulopening voor de benzinetank. Hierdoor is hij uit het zicht en is er geen extra gat in de carrosserie zichtbaar. Voorafgaand aan het vullen van de LPG-tank wordt eerst een verloopplug gemonteerd, waarna er getankt kan worden met de normale LPG-tankslang.

Wereldprimeur
Het gemiddelde verbruik is vastgesteld op 6,5 l/100 km met een CO2-uitstoot van 110 g/km; een wereldprimeur voor een viercilinder benzinemotor in dit segment. Voor deze Mazda2 hoeft geen BPM en wegenbelasting betaald te worden en hij valt in de 14%-bijtellingscategorie. Het omslagpunt van de Mazda2 BiFuel, vergeleken met de benzineversie, wordt al bij 1.000 kilometer per jaar bereikt. Bovendien blijft de fabrieksgarantie van drie jaar of 100.000 kilometer voor deze LPG-versie onveranderd van kracht.

Cool
Mazda levert de BiFuel in twee uitvoeringen. De 75 pk sterke 1.3 Cool kost 13.990 euro en is onder andere voorzien van airconditioning en een radio/cd-speler met mp3-aansluiting. Naar wens is hij uit te rusten met 15-inch lichtmetalen velgen, dorpelbeschermers van geborsteld roestvrij staal, aluminium pedalen, mistlampen vóór en spiegelkappen en deurgrepen in carrosseriekleur. De adviesprijs van deze accessoires is 2.751 euro exclusief montage.

GT-M
De Mazda2 1.3 GT-M Line BiFuel is gebaseerd op de vijfdeurs TS+ en levert 84 pk. De speciale GT-M-koplampen, -zijskirts, -dakspoiler en GT-M Line badge laten geen misverstand bestaan over zijn sportieve karakter. Het interieur, de sportieve bekleding, de stoelverwarming, de elektrisch bedienbare ramen achter en de lederen afwerking van het stuur en de pookknop maken eveneens duidelijk dat de GT-M Line staat voor een stevige dosis dynamiek. Voor deze versie vraagt Mazda 15.990 euro, wat een prijsvoordeel van 2.120 euro ten opzichte van de reguliere TS+ betekent. Vanaf mei staat de Mazda2 BiFuel bij de dealers in de showroom.

 

 


  

| Disclaimer