Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Vijf sterren Euro NCAP voor Honda Insight


 image/jpeg

 

Bij de recente Euro NCAP-crashtests heeft de Honda Insight de maximumscore van vijf sterren behaald. Daarmee treedt de Insight in de voetsporen van de Honda’s Civic, Accord en Jazz, die eerder het hoogste aantal van vijf sterren scoorden.

Nu ook de hybride Insight zich tot de veiligste auto’s van Europa mag rekenen, krijgt Honda de terechte beloning voor de integrale aanpak die het bedrijf al jaren hanteert ten aanzien van veiligheid. Bij de ontwikkeling van nieuwe modellen richt Honda zich niet alleen op bescherming van de inzittenden, maar ook op die van voetgangers. Dit aspect is nog belangrijker geworden sinds Euro NCAP eerder dit jaar een nieuw beoordelingssysteem heeft ingevoerd voor de veiligheid van auto’s. Voortaan hanteert Euro NCAP een gewogen gemiddelde van de onderdelen waarop auto’s worden getest. Dit gemiddelde wordt berekend op basis van de bescherming van volwassen inzittenden (50%), die van kinderen (20%), de veiligheid voor voetgangers (20%) en de aanwezige veiligheidsvoorzieningen (10%).

Veiligheid in de Honda Insight
De Honda Insight dankt zijn uitstekende score onder meer aan de aanwezigheid van systemen als Vehicle Stability Assist (VSA), dat de bestuurder helpt om in kritische situaties de controle over zijn voertuig te behouden. Verder is de Insight standaard uitgerust met een krachtig remsysteem met geventileerde remschijven voor en massieve remschijven achter, gecombineerd met ABS, EBD en Brake Assist (BA).

 

Op het gebied van passieve veiligheid genieten de inzittenden van de Insight maximale bescherming van de robuuste ACE-veiligheidskooi, een constructie die de kracht van de aanrijding gelijkmatig verdeelt en afvoert. Andere veiligheidsvoorzieningen waarmee de Insight is uitgerust, zijn voor- en zijairbags voor de bestuurder en voorpassagier, evenals gordijnairbags voor en achter. Driepunts veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzing zijn eveneens standaard voor alle vijf zitplaatsen. Actieve hoofdsteunen reduceren bovendien de kans op een whiplash in het geval van een aanrijding van achteren.

Met de Insight bewijst Honda opnieuw dat het ook nadrukkelijk heeft gedacht aan de veiligheid van voetgangers. Zo is de Insight voorzien van energieabsorberende wielkasten en bevindt zich tussen de motorkap en het onderliggende motorblok een relatief grote ruimte. Daarmee wordt voorkomen dat een voetganger in aanraking komt met de harde delen van het motorblok. Zelfs de ruitenwissers zijn ontworpen om in geval van een aanrijding snel af te breken. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit soort voorzieningen de kans op letsel bij een voetganger in geval van een aanrijding aanzienlijk beperken.

Recyclebaar
De Honda Insight in niet alleen veilig, hij is ook voor 98% recyclebaar, dit is inclusief het batterijenpakket. De vanaf prijs van de Honda Insight is € 19.950,-.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer