Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Vijf sterren EuroNCAP voor Chevrolet Cruze


image/jpeg

 

25-11-2009 - De Chevrolet Cruze, die wereldwijd op de markt komt, heeft vijf sterren gescoord bij de belangrijke EuroNCAP-botsproeven. Volgens EuroNCAP heeft de Cruze 79 van de 100 punten behaald en realiseerde hij 96% in de categorie bescherming volwassenen, waardoor de Cruze op dit gebied de op één na beste was en zelfs beter presteerde dan alle geteste premium merken.

 

De Cruze realiseerde een maximum van zestien punten bij de frontale botsproef en het maximaal haalbare van acht punten bij de zijwaartse botsproef tegen een beweegbaar, vervormbaar obstakel. De Cruze is de eerste personenauto die het maximaal aantal te behalen punten bij testen realiseerde sinds EuroNCAP begon met het uitvoeren van botsproeven in 1997.

De onafhankelijke Europese organisatie voor botsproeven heeft Chevrolet's nieuwe compacte sedan ook een hoge score van 7,3 punten uit een totaal van acht toegekend bij de zware zijwaartse test tegen een paal, waaruit duidelijk blijkt dat de verstevigde zijkant van het koetswerk van de Cruze in belangrijke mate bijdraagt aan de bescherming van de inzittenden bij een zijwaartse aanrijding. De hoofdsteunen van de Cruze waren in een goede positie om de bij een aanrijding vrijgekomen energie te absorberen, waardoor een whiplash wordt voorkomen bij een aanrijding aan de achterzijde. De Cruze kreeg ook uitstekende cijfers voor de bescherming van kinderen en inzittenden tijdens de botsproeven.

64% van de structuur bestaat uit hoogwaardig staal, dat een hoge mate aan bescherming biedt. De versterking van de sluiting van de deur in de carrosserie, het gebruik van hoogwaardig staal voor de B-stijlen en de efficiënte aluminium stootstangen zorgen verder voor een maximale bescherming. De Cruze is standaard van een reeks actieve en passieve veiligheidfeatures voorzien, waaronder electronic stability control, traction control, ABS, brake assist, electronic brake-force distribution en zes airbags. Ook een waarschuwing voor het dragen van de veiligheidsgordels en gordelvoorspanners met spankrachtbegrenzers horen tot de veiligheidsvoorzieningen.


image/jpeg


  

| Disclaimer