Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Europese productie Saab 9-4X start in augustus


 

06-08-2011 - Na de 9-3 Griffin is nu de nieuwe Saab 9-4X crossover gearriveerd in de Noord-Amerikaanse showrooms. Dat is goed nieuws voor het Zweedse merk en zijn dealers en klanten na alle negatieve berichten over overnames en financieringen. De eerste aan een klant verkochte 9-4X is inmiddels afgeleverd door Saab-dealer Olmstead in Cleveland, Ohio.

Met de introductie van drie nieuwe modellen is 2011 een belangrijk jaar voor Saab. De nieuwe 9-3 Griffin werd in april geïntroduceerd, deze maand maakt de 9-4X zijn opwachting bij de dealers. Nu in Amerika, maar later dit jaar komt hij ook naar Nederland. In oktober komt de 9-5 Estate als derde model op markt.
De populariteit in de Verenigde Staten zal naar verwachting snel verder toenemen, mede doordat de 9-4X in Amerika werd uitgeroepen tot Top Safety Pick door de Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Dit betekent dat de auto in alle veiligheidstests van het instituut de hoogste score wist te behalen en als Top Safety Pick de boeken ingaat. Een auto dus waarin zijn inzittenden optimaal worden beschermd.
De 9-4X gooit niet alleen hoge ogen als het gaat om veiligheid. Ook zijn rijeigenschappen worden geprezen door de internationale pers. Er wordt positief gereageerd op het hoogwaardige onderstel met onder meer Saab DriveSense, adaptief chassis met real-time Damping Control, en Saab XWD, Saabs geavanceerde vierwielaandrijving met een elektronisch gestuurde limited-slip differentieel (eLSD) in de achteras.

De 9-4X wordt in Nederland leverbaar in twee uitvoeringen. Het programma begint met een 265 pk sterke 3.0 V6 Vector. Het topmodel is de 2.8 Turbo V6 Aero met 300 pk. Prijzen van de 9-4X beginnen bij 74.995 euro voor de 3.0 V6 Vector, de 2.8 Turbo Aero is er vanaf 89.920 euro.

De productie van de voor Amerika bestemde Saabs 9-4X is volgens planning gestart in mei, de productie van Europese uitvoeringen start in augustus. De 9-4X wordt evenals de 9-5 Estate vanaf oktober bij de 27 Nederlandse Saab-distributeurs verwacht.


  

| Disclaimer