Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Explosieve verkoopstart Opel Astra


 

 

27-05-2010 - Nauwelijks vijf maanden na zijn marktintroductie heeft de nieuwe vijfdeurs Astra de grens van de 150.000 orders in Europa overschreden. Daarmee is de Astra hard op weg om het beter te doen dan het geplande verkoopvolume van 180.000 exemplaren in zijn eerste volledige verkoopjaar in Europa. De Nederlandse Opel-dealers hebben tot op heden reeds 5.800 Astra orders mogen noteren.

Dat succes blijkt ook uit de registratiecijfers voor Europa, want het aantal registraties van de nieuwe vijfdeurs Astra lag in de periode van januari tot april 2010 54% hoger dan bij het vorige model in dezelfde periode vorig jaar. Om aan de grote vraag naar de Astra te kunnen voldoen, draait de Opel-fabriek in het Poolse Gliwice extra ploegendiensten. De vijfdeurs Astra, die onlangs het ‘Gouden Stuurwiel’ en de ‘Red dot design award’ in ontvangst mocht nemen, is goed voor 50% van de totale Astra-verkopen in Europa.

“We zijn uitermate tevreden over de start van de nieuwe Astra en kijken vol spanning uit naar de introductie van de Sports Tourer, de populairste variant in het Astra-gamma,” aldus Alain Visser, vice president Sales, Marketing & Aftersales. De nieuwste versie van de vijfdeurs Astra is de Astra 1.3 CDTI ecoFLEX met 95 pk. Met een CO2-uitstoot van 109 g/km en een gemiddeld brandstofverbruik van 4,1 l/100 km zet hij nieuwe maatstaven en verbetert hij hiermee zijn positie in het compacte middenklassensegment. De prijzen voor de Astra 1.3 CDTI ecoFLEX beginnen overigens bij € 23.495,-.


  

| Disclaimer