Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Facelift voor Fiat Sedici


image/jpeg

 

Voor een terreinachtige kan ook bij Fiat aangeklopt worden. De Sedici is een auto die niet terugdeinst voor een stukje onverhard. Hij staat nu in de showroom te popelen met vernieuwde neus, meer vermogen en groenere labels.

 

Fiat achtte de tijd rijp om de Sedici van een facelift te voorzien. Zo is de voorzijde - met ‘Bravo-grille’ - meer in lijn met de rest van de Fiat-familie. Daarbij zorgen nieuwe velgen, lakkleuren en interieurstoffen ervoor dat de compacte SUV moderner voor de dag komt. De Sedici is er niet alleen in cosmetisch opzicht op vooruit gegaan, ook onderhuids is er nieuws te melden. Want, door aanpassing van het motormanagement, heeft de handgeschakelde Sedici 1.6 4x2 13 pk meer gekregen. Toch is de CO2-uitstoot met 14 gram afgenomen. Gevolg hiervan is dat het milieulabel van C naar B is gegaan. Met een gemiddelde CO2-uitstoot van 143 g/km behoort de uitstoot van de Italiaanse SUV tot de laagste in zijn klasse. Ook het koppel van de Euro5 benzinemotor is gestegen van 145 naar 156 Nm. Dieselen is vooralsnog niet mogelijk met de vernieuwde Sedici.

 

Young

De Fiat Sedici is verkrijgbaar als 4x2 en als 4x4 en, zoals gezegd, met een 1.6 zestienkleps-benzinemotor, die 120 pk sterk is. Of er nu voor voor- of vierwielaandrijving wordt gekozen, de Sedici is altijd voorzien van de 4x4-bodykit. De Sedici is er per direct ook in een complete lanceringsuitvoering: de ‘Young’. Voor € 500,- is de compacte SUV dan voorzien van donker getint glas, 16-inch lichtmetaal en een radio/cd/mp3-speler met een center speaker op het dashboard.

 

Vanaf € 17.995,-

Voor een schappelijke vanafprijs van € 17.995,- beschikt de Sedici over behoorlijk wat onderscheidend vermogen. Het stoere uiterlijk, de hoge zit, de pittige motoren en de prima rijkwaliteiten maken van de Sedici een verleidelijk aanbod. Met de facelift op zak des te meer. Ander sterk punt zijn de bescheiden afmetingen, waardoor maatschappelijk geaccepteerd SUV rijden tóch mogelijk is.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer