Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Ferrari 458 Spider is officieel


 

24-08-2011 - Wat is er nou mooier dan rijden in een Ferrari met open dak en het gebrul van een 570 pk sterke V8 op de achtergrond? Binnenkort kan het met de nieuwe 458 Spider. Naast het extreme prestatiepotentieel is hij bovendien de eerste ‘berlinetta’ met een middenmotor én een inklapbare hardtop.

 

De nieuwe Ferrari 458 Spider die tijdens de IAA in Frankfurt zijn debuut maakt, is slechts op enkele details na gelijk aan de gesloten 458 Italia. De achterwielen worden aangedreven door dezelfde 4,5-liter V8 met 570 pk, schakelen gaat wederom via een toonaangevende F1-transmissie met dubbele koppeling en uiteraard staan de rijkwaliteiten op hetzelfde niveau dankzij het bijzondere E-diff met geïntegreerde F1-tractiecontrolesysteem. Ook in de 458 Spider vergt een sprint van 0-100 km/h slechts 3,5 seconden geduld en ligt de topsnelheid rond de 320 km/h. Tevens zijn zaken als de mapping van het gaspedaal en de demping van de multilinkophanging speciaal gekalibreerd voor maximale sportiviteit met de kap naar beneden. Zelfs het motorgeluid is aangepast om er voor te zorgen dat de inzittenden van de auto compleet betrokken worden bij de open rijervaring. Nieuwe technologische oplossingen voor het chassis zorgen voor identieke niveaus van de carrosseriestijfheid met de kap gesloten of open. Het resultaat is een auto die qua prestaties niet of nauwelijks onder doet voor de gesloten 458 Italia, ondanks het feit dat het gewicht met vijftig kilogram is toegenomen.

De compleet uit aluminium vervaardigde hardtopconstructie biedt een aantal voordelen ten opzichte van een neerklapbare softtop, waaronder een gewichtsbesparing van 25 kilogram en een tijd van veertien seconden om zich volledig te openen. De hardtop, die volledig is geïntegreerd in het ontwerp van de auto, werd ontwikkeld om keurig vóór de motor te passen zonder de aerodynamica of prestaties van de auto te beïnvloeden. De ruimte die nodig was om de kap te herbergen, kan tevens worden gebruikt als bagageruimte wanneer het dak gesloten is. Voor maximaal comfort is de 458 Spider voorzien van een genereus geproportioneerde, elektrisch verstelbare windstop. Het ontwerp werd geperfectioneerd om de wind in het interieur te beperken, waardoor een gesprek op normaal stemniveau zelfs bij snelheden boven de 200 km/h mogelijk is.

Over prijzen en leveringsdata is overigens nog niets bekend.

 

 

  

 


  

| Disclaimer