Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Beursnieuws Parijs: Ferrari SA Aperta


 

07-10-2010 - Om het 80-jarig bestaan van Pininfarina te vieren, stelt Ferrari de SA Aperta voor. Van de dakloze 599 rollen er maar tachtig van de band en ze zijn – helaas voor de geïnteresseerden – allemaal al verkocht.

 

De letters ‘SA’ in de naamsvoering staan voor Sergio en Andrea, respectievelijk zoon en kleinzoon van de oprichter van het designhuis Pininfarinia. Deze onderneming heeft tal van succesvolle Ferrari’s getekend en bestaat tachtig jaar. Dit was voor Ferrari reden om de SA Aperta te bouwen. De open (Aperta) Ferrari 599 heeft net als de coupé dezelfde mooie lijn, alleen ontbreekt het dak en de voorruit en wagenhoogte zijn verlaagd. Dit resulteert in een nog krachtiger en vloeiender ogende auto. Vanbinnen zijn de mooiste materialen gebruikt, waaronder leder, koolstofvezel en alcantara. Er zijn ook aanpassingen gedaan aan het chassis. Cabriolets hebben namelijk in de regel een verminderde stijfheid en door het chassis van de SA Aperta te verstevigen, belooft Ferrari een net zo stijve koets als die van de coupé.

670 pk
Ferrari’s belichamen emotie en dat komt voor een groot deel voor rekening van het kloppende hart onder de motorkap. Dat is bij de SA Aperta uiteraard niet anders. De 670 pk en 620 Nm leverende V12 biedt vijftig paardenkrachten meer dan de ‘gewone’ 599, simpelweg omdat het dezelfde krachtbron betreft als die van de extreem heftige 599 GTO. Hiermee raffelt de cabrio het sprintje naar 100 km/h in 3,6 seconden af en bedraagt de topsnelheid 325 km/h. Ferrari meldt dat het dakje alleen voor extreem weer omhoog moet, maar wanneer snelheden boven de 300 km/h worden gereden, lijkt het omhoog klappen van het stoffen dak tijdens dit soort situaties ons ook geen overbodige luxe. Zoals gezegd, zijn de tachtig exemplaren reeds verkocht, dus geïnteresseerden zullen moeten wachten tot een eigenaar ‘m van de hand doet. Neem wel een goedgevulde beurs mee, want hoewel Ferrari geen nieuwprijzen bekend heeft gemaakt, zal de waarde van de gelimiteerde SA Aperta alleen stijgen naarmate deze ouder wordt.

 

 


 


  

| Disclaimer