Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Fiat Panda Natural Power zo groen als gas


 

20-12-2010 - De Fiat Panda Natural Power is vanaf heden nog schoner en zuiniger. Het model rijdt op aardgas/groengas en dat betekent dat de CO2-uitstoot voortaan nog maar 107 g/km bedraagt. Dat is goed voor een inschaling in de 14%-bijtellingscategorie en daarmee is de auto vrijgesteld van BPM en wegenbelasting.

De Fiat Panda Natural Power is er vanaf 12.395 euro en dat is 1.400 euro goedkoper dan zijn voorganger die bovendien minder zuinig en krachtig was. De nieuwe 1.4 bi-fuel motor (was 1.2) levert 77 pk en dat was voorheen 52 pk. De Panda rijdt zowel op aardgas als benzine. In de bodem zitten twee aparte aardgastanks. Omdat deze zijn weggewerkt, heeft de auto dezelfde binnen- en bagageruimte als de ‘gewone’ Panda. De Panda Natural Power is standaard uitgerust met ‘dual drive’ elektrische stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling, twee frontairbags, bumpers gespoten in de kleur van de carrosserie, elektrisch bedienbare voorste portierruiten en een in hoogte verstelbaar stuurwiel.

Groengas
Groengas wordt gewonnen uit afvalwaterslib en biomassa zoals GFT afval en mest. Rijden op groengas vermindert de CO2-uitstoot met minimaal 90% in vergelijking tot benzine en diesel. En door sterk verminderde fijnstof en NOX-uitstoot verbetert de luchtkwaliteit aanzienlijk ten opzichte van diesel. Alle Fiat Group Automobiles Natural Power-modellen zijn inmiddels geschikt om op groengas te rijden.


  

| Disclaimer