Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Fiat introduceert extra zuinige Punto MyLife


 

21-07-2011 - Fiat heeft de BPM- en wegenbelastingvrije Punto Evo 1.3 MultiJet onder handen genomen en er nog eens vijf gram CO2 van af weten te snoepen. Deze extra schone variant gaat als Punto MyLife door het leven en wordt geleverd met een opvallend rijke uitrusting.

 

Volgens de Italiaanse fabrikant staat MyLife voor maximaal rijplezier en een minimale belasting voor het milieu. Hoewel de belastingvrije Punto Evo 1.3 MultiJet al aan deze eigenschappen voldoet, vond Fiat toch een manier om hem nog schoner te maken. Door onder andere de stroming van olie en koelvloeistoffen te verbeteren, de oliepomp te optimaliseren en regeneratieve remmen te monteren, werd de CO2-uitstoot van 95 naar 90 g/km teruggedrongen.

 

Eco:Drive 
Bovendien is de Punto MyLife uitgerust met het zogenoemde Eco:Drive-systeem. Dit is een softwareprogramma dat via een usb-poort en het Blue&Me-systeem de rijstijl van de bestuurder analyseert en helpt de rijstijl aan te passen om zodoende het brandstofverbruik te minimaliseren. Al met al verbruikt de Punto MyLife slechts 3,5 l/100 km (1 op 28,5), terwijl de dieselmotor met 85 pk en 200 Nm uitstekend presteert. Het feit dat de CO2-uitstoot is vastgesteld op 90 g/km, betekent dat de superzuinige Italiaan tot 2013 is vrijgesteld van BPM en profiteren zakelijke rijders van 14% bijtelling. Tevens blijft hij tot 31 december 2013 wegenbelastingvrij.

 

Uitrusting
Fiat levert de nieuwe Punto MyLife alleen met de 1.3 MultiJet dieselmotor. Standaard is de auto voorzien van onder meer het Blue&Me-communicatiesysteem, airconditioning, gordijnairbags, een radio/cd/mp3-speler inclusief stuurwielbediening en een TomTom Live. Verder zijn de B-stijl en de beschermstrips in pianolak zwart afgewerkt en zijn de buitenspiegels en deurgrepen in carrosseriekleur gespoten. Speciaal voor de Punto MyLife is er tevens een optiepakket samengesteld dat bestaat uit elektrisch verwarmbare buitenspiegels, een in delen neerklapbare achterbank, 15-inch lichtmetalen velgen, een lederen stuurwiel en pookknop, evenals mistlampen met cornering functie aan de voorzijde. Het MyLife Plus-pakket vertegenwoordigt een waarde van 1.170 euro, maar de Fiat-dealer factureert slechts 600 euro.

 

 


  

| Disclaimer