Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Ford Fiesta is ware verkooptopper


image/jpeg

 

9-11-2009 - Een jaar na zijn debuut heeft de nieuwe Ford Fiesta het magische verkoopgetal van 500.000 stuks gehaald. Dit is een belangrijke mijlpaal voor op het moment dat de voorbereidingen worden getroffen om deze onderscheidende Ford volgend jaar ook in de Verenigde Staten en in grote landen in Azië op de markt te brengen.

 

De nieuwe Fiesta, het eerste Ford-model dat wereldwijd wordt uitgebracht, beleefde in oktober vorig jaar zijn werelddebuut in Europa. Als snel werd de Fiesta in alle Europese landen een van de best verkochte modellen overall en veroverde hij de toppositie in het B-segment. In maart 2009 was de Fiesta zelfs de bestverkochte auto van heel Europa. Na de Europese introductie werd de Fiesta uitgebracht in Zuid Afrika, Nieuw Zeeland en China. De wereldwijde verkopen bedroegen tot en met september dit jaar 470.000 eenheden, waarvan 430.000 stuks in Europa en 40.000 auto’s in de Azië-Pacific regio. Door de aanhoudende vraag in oktober is inmiddels de magische verkoopgrens van 500.000 eenheden overschreden.

Ford Fiesta in Nederland
De nieuwe Ford Fiesta heeft ook in Nederland een indrukwekkende start gemaakt. Sinds de lancering in oktober 2008 zijn er al meer dan 11.500 Fiesta´s in ons land verkocht. De Fiesta is in 2009 year-to-date de meest verkochte auto in het B-segment. Ook in het zakelijke segment staat de Fiesta aan de top. De ‘Lease Car of the Year 2009’ is de meest verkochte leaseauto in het B-segment. Een opvallende prestatie is dat meer dan 70% van de verkochte Fiesta´s een luxe Ghia of Titanium uitvoering is. “Het grote succes van de Fiesta toont aan dat deze nieuwe Ford perfect aansluit bij de wensen van de moderne automobilist,” verklaart Hans Schep, algemeen directeur van Ford Nederland. “Doorslaggevend voor dit succes van de Fiesta is de onderscheidende combinatie van het krachtige kinetic Design, de toonaangevende rijkwaliteiten en het hoge comfort- en veiligheidsniveau. Daarnaast staan de Fiesta-modellen borg voor uitstekende verbruikswaarden, lage CO2-emissies en lage exploitatiekosten, factoren die in deze tijd cruciaal zijn.”

Introductie in de VS
De nieuwe Fiesta beleeft zijn debuut in de VS tijdens de Los Angeles Auto Show in december. De Fiesta zal medio volgend jaar in de Amerikaanse Ford-showrooms zijn opwachting maken. Inmiddels hebben al ruim 50.000 prospects in Amerika hun interesse in de nieuwe Fiesta kenbaar gemaakt dankzij ‘Fiesta Movement’, een initiatief waarbij honderd jonge trendsetters gedurende een half jaar de Fiesta met Europese specificaties uitvoerig testen en hun ervaringen delen via onder andere Flickr en Twitter. Ford verwacht binnen vijf jaar wereldwijd jaarlijks één miljoen auto’s te bouwen op het nieuwe B-car platform, waarop de nieuwe Fiesta is gebaseerd. Sinds de Fiesta in 1976 voor het eerst werd uitgebracht zijn er wereldwijd ruim twaalf miljoen exemplaren verkocht.

image/jpeg


  

| Disclaimer