Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Flinke update voor Mercedes-Benz C-Klasse


 

02-01-2011 - Vanaf komend voorjaar kunnen we kennismaken met de opgewaardeerde Mercedes-Benz C-Klasse. Hij is te herkennen aan een gewijzigde voor- en achterzijde, een hoogwaardiger interieur en ook de onderhuidse techniek werd niet overgeslagen.

Dat de huidige generatie Mercedes-Benz C-Klasse een succes is, blijkt uit het feit dat al ruim één miljoen exemplaren over de toonbank zijn gevlogen. Nu het model op ruim 2.000 punten is gewijzigd, moet de C-Klasse zijn marktpositie nog verder versterken en het verkoopsucces voortzetten. Het vernieuwde front valt op door de sterker aangezette grille, nieuw vormgegeven koplampen en een hertekende bumper waarin led-dagrijverlichting is opgenomen. De achterlichten maken eveneens gebruik van led-technologie. Vanbinnen is het dashboard compleet vernieuwd, waarbij het centrale display tegenwoordig in het instrumentenpaneel is geïntegreerd. Dankzij 3D-technologie is de afleesbaarheid van het navigatiedisplay verbeterd. Het geheel benadrukt waar Mercedes-Benz voor staat, want met de kwaliteit en de gebruikte materialen zit het helemaal goed. Het interieur slaat tevens een brug naar de nieuwe CLS. Zo beschikt de C-Klasse in Avantgarde-uitvoering over het multifunctionele sportstuur dat in de CLS zijn debuut maakte.

BlueEfficiency
Op technisch gebied maakt de C-Klasse eveneens een stap vooruit. Alle modellen, met uitzondering van de 4Matic-versies, beschikken over een ECO Start/Stop-functie. Bovendien is de automatische 7G-Tronic Plus transmissie nu voor vrijwel elk model binnen de reeks beschikbaar. Bij alle uitvoeringen is de eindoverbrenging aangepast, wat een gunstige uitwerking heeft op het brandstofverbruik. Alle krachtbronnen dragen dan ook het BlueEfficiency-label. De C 350 heeft op het gebied van brandstofverbruik de grootste sprong gemaakt. Deze wordt aangedreven door een nieuwe ‘BlueDirect’ V6 benzinemotor met een vermogen van 306 pk. Dit blok levert 14 pk meer ten opzichte van de motor die hij aflost, maar verbruikt gemiddeld 6,8 l/100 km en is daarmee maar liefst 1,5 l/100 km zuiniger. Ook de C 220 CDI is onder handen genomen. Met een handgeschakelde zesbak en de ECO Start/Stop-functie heeft Mercedes-Benz het verbruik met 0,4 l/100 km weten terug te dringen naar 4,4 /100 km. De C 220 CDI en C 250 CDI met de nieuwe 7G Tronic Plus transmissie en ECO Start/Stop-functie noteren beide een gemiddeld verbruik van 4,8 l/100 km. Diverse benzine- en dieseluitvoeringen van de nieuwe C-Klasse zijn tevens leverbaar in combinatie met permanente 4Matic-vierwielaandrijving.

Veiligheid
Met een flink aantal nieuwe assistentiesystemen is het veiligheidsniveau van de vernieuwde C-Klasse er aanzienlijk op vooruit gegaan. De systemen werken met behulp van radar-, camera- en/of sensortechnologie die niet alleen waarschuwen voor een gevaarlijke situatie, maar ook ingrijpen indien nodig. Enkele voorbeelden zijn Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Pre-Safe Brake, Attention Assist, Distronic Plus en adaptieve grootlichtassistent.

Internet
Het nieuwe multimediasysteem 'Comand Online' biedt de mogelijkheid van een internetverbinding. Deze maakt het mogelijk om (bij stilstand) te browsen op het internet. Diverse Mercedes-Benz online diensten zijn ook tijdens het rijden beschikbaar. Hiermee is relevante informatie over bijvoorbeeld het weer of over speciale reisdoelen (via Google) op te halen. Het is tevens mogelijk om routes die thuis via Google Maps zijn gedownload in het navigatiesysteem van de C-Klasse in te voeren.

De opgefriste Mercedes-Benz C-Klasse maakt zijn debuut op de AutoRAI die van 13 t/m 23 april in het Amsterdamse RAI-complex plaatsvindt. De prijzen en de exacte uitvoeringsspecificaties van het nieuwe model zijn nog niet bekend.

 

 

 

 


  

| Disclaimer