Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Ford Focus ECOnetic per direct te bestellen


image/jpeg

 

20-10-2009 - De nieuwe Ford Focus ECOnetic, de zuinigste Focus aller tijden, is per direct te bestellen bij de Nederlandse Ford dealers. De bestaande ECOnetic-uitvoeringen van de Fiesta, Focus, Mondeo en Transit hebben zichzelf al bewezen als een uitstekende keuze voor klanten die veel belang hechten aan een lage CO2-uitstoot en een hoog brandstofrendement.

 

De nieuwe Focus ECOnetic beschikt over het nieuwe Ford Auto-Start-Stop systeem, Smart Regenerative Charging en Low Tension FEAD (minder spanning op de aandrijfriemen aan de voorkant van het motorblok) - drie technieken die voor het eerst in de modellenserie van Ford Europa worden toegepast om de uitstoot en het brandstofverbruik verder te verlagen. De Ford Focus ECOnetic wordt nog altijd aangedreven door de duurzame 109 pk sterke 1,6-liter Ford Duratorq TDCi-motor. Hij is de eerste Ford die standaard is uitgerust met het nieuwe Ford Eco Mode-systeem. Ford Eco Mode is een geheel nieuw informatiesysteem, dat bestuurders helpt bij het bereiken van een lager brandstofverbruik. De Focus ECOnetic heeft een gecombineerd verbruik van slechts 3,8 l/100 per km en een CO2-uitstoot van slechts 99 gram CO2 per km.

Ford Auto-Start-Stop
De vijfdeurs Focus ECOnetic is de eerste Europese Ford met Ford Auto-Start-Stop. Het systeem kan het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met 5% verlagen bij gecombineerd gebruik. In de stad en in druk verkeer met veel stilstaan kan de besparing oplopen tot zelfs 10%. Wanneer de motor wordt afgezet, bereidt het elektronische regelsysteem de motor direct voor op een snelle herstart. Een systeem van ingebouwde sensoren 'voelt' het als de bestuurder iets doet dat kan worden geïnterpreteerd als een poging om op te trekken, zoals het rempedaal loslaten of het gaspedaal dan wel de koppeling intrappen. Geavanceerde accutechnologie beschermt de hoofdaccu tegen de gevolgen van het veel vaker opladen en ontladen bij het frequente starten en stoppen.


image/jpeg


Duratorq TDCi-technologie
De Ford Duratorq 1,6-liter TDCi-motor van de nieuwe Focus ECOnetic is uitgerust met nieuwe injectoren, het inlaatsysteem is herzien en de uitlaat is voorzien van een zuurstofsensor. Het motorbeheersysteem is opnieuw gekalibreerd en de motor heeft nu standaard een gecoat dieselpartikelfilter (cDPF). De overbrengings-verhoudingen van de handgeschakelde Ford Durashift-vijfbak zijn gewijzigd, waardoor de derde, vierde en vijfde versnellingen langer zijn geworden en het toerental en geluidsniveau zijn afgenomen.

Overige ECOnetic eigenschappen
De nieuwe technologieën in de tweede generatie Ford Focus ECOnetic vormen een belangrijke aanvulling op de brandstofbesparende voorzieningen van het oorspronkelijke model. Zo is de Focus ECOnetic vóór 10 mm en achter 8 mm verlaagd en zijn de buitenste delen van de benedengrille voorzien van afsluitplaten aan de binnenkant om de luchtweerstand te verlagen tot een cw-waarde van 0,31. De auto staat tevens op de allernieuwste Michelin Energy Saver 195/65R15-banden om de rolweerstand de verlagen. Een ander, in de eerste Focus ECOnetic al beproefd middel om de wrijving te verlagen, is het gebruik van transmissieolie met een lage viscositeit, die is ontwikkeld door Fords energiepartner BP. Het Smart Regenerative Charging-systeem laat de dynamo meer stroom produceren wanneer de auto op de remmen of de motor afremt. De bewegingsenergie van de auto wordt omgezet in elektrische energie zonder daarvoor extra brandstof te gebruiken. Dankzij een geheel nieuwe dynamobeugel en een nieuwe poelievorm kan tevens de spanning op de aandrijfriem naar de onderdelen op de voorkant van het motorblok (de FEAD) veel lager zijn, zonder dat de gebruikelijke nadelen van een losse aandrijfriem, zoals overmatige slijtage van de riem of de dynamolagers en meer bijgeluid. Het voordeel van deze verandering is duidelijk: als de riem minder strak staat, is er overal in het systeem minder wrijving, en minder wrijving betekent een lager brandstofverbruik. De verlaging van het totale energieverbruik bewijst dat ogenschijnlijk kleine veranderingen soms een grote brandstofbesparing kunnen opleveren.

Nederlandse prijzen en specificaties
De nieuwe Focus ECOnetic is gebaseerd op de complete vijfdeurs Trend en krijgt een uitgebreide standaarduitrusting mee, die onder andere bestaat uit climate control, een warmtewerende voorruit, cruise control, een audio-systeem met cd-speler, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels en elektrische bedienbare voorportierramen. Deze ultrazuinige Ford is per direct bestelbaar voor de vanafprijs van € 26.700,-. De Focus ECOnetic draagt het groene energie label A en valt in de fiscale bijtellingscategorie van 20%.


image/jpeg


  

| Disclaimer