Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Focus wint Euro NCAP Advanced awards


 

25-05-2011 - De Ford Focus is vanwege zijn zeer geavanceerde veiligheidssystemen door Euro NCAP onderscheiden met twee Advanced awards.

De eerste was voor Active City Stop, de voorziening die de weg vóór de auto in de gaten houdt en automatisch remt als er een botsing dreigt, en de tweede was voor Lane Keeping Aid. Dit signaleert door een voorwaarts gerichte camera of de auto de rijbaan dreigt te verlaten en waarschuwt vervolgens de bestuurder door middel van een lichte draaiing van het stuur. Verder is de Focus ook onderscheiden met de maximale Euro NCAP-score van vijf sterren voor bescherming bij botsingen, waaronder de hoogst mogelijke dynamische score voor kinderbescherming bij frontale en flankbotsproeven. De Focus blonk ook uit in de veiligheidscategorieën voor volwassenen en voetgangers. De Focus is zo geconstrueerd dat de auto wereldwijd aan veiligheidsnormen voldoet of deze zelfs overschrijdt. Het model heeft meer dan 12.000 reële en virtuele botsproeven ondergaan waardoor de bescherming van inzittenden van alle leeftijden en afmetingen optimaal kan worden gegarandeerd.

Camera’s
Active City Stop controleert de weg vóór de auto op stilstaand verkeer. Bij een dreigende botsing met een stilstaande voorligger, remt het systeem automatisch en helpt zo het risico op een botsing bij lage snelheid verminderen. Bij een snelheid tot 30 km/h, scant de zogeheten lidarsensor (Light Detection And Ranging) een gebied tot 7,6 meter vóór de auto op mogelijke obstakels. Deze sensor bevindt zich aan de bovenkant van de voorruit. Als de auto een remmende, stilstaande of langzamer rijdende auto nadert, en een botsing waarschijnlijk lijkt, wordt de druk in het remsysteem verhoogd. Indien de bestuurder niet bijstuurt of remt, wordt er automatisch geremd en het motorkoppel verlaagd.
Lane Keeping Aid maakt gebruik van een camera die de weg vóór de auto in de gaten houdt. De camera is aan de bovenzijde van de voorruit gemonteerd. De camerabeelden worden continu geanalyseerd op de aanwezigheid van rijbaanmarkeringen. Dit zijn gewoonlijk onderbroken of aaneengesloten witte lijnen die de rijbaan of weghelft aangeven. De informatie over de positie van de auto in relatie tot de lijnen helpt de bestuurder bij het op de juiste rijbaan blijven. Zowel Active City Stop en Lane Keeping Aid werken volledig automatisch maar kunnen met een schakelaar in de richtingaanwijzerhendel worden uitgeschakeld.


  

| Disclaimer