Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Ford Focus 1.0 EcoBoost vanaf maart leverbaar


 

16-12-2011 - Ford begint het nieuwe jaar met een belangrijke primeur: de Focus 1.0 EcoBoost ECOnetic Lease. Deze bijzonder zuinige Focus is het eerste benzinemodel in het C-segment dat (tot 1 juli 2012) in de 14%-bijtellingscategorie valt en waar geen BPM en wegenbelasting voor hoeft te worden betaald.

Een 1,0-liter driecilinder benzinemotor in een Ford Focus? Wie had dat ooit gedacht. Vanaf maart staat hij toch echt bij de dealer. Maar wie denkt dat deze versie niet vooruit te branden is, heeft het mis. De gloednieuwe 1.0 EcoBoost is voorzien van turbotechnologie in combinatie met directe brandstofinspuiting en levert een vermogen van 102 pk. De driepitter is van zichzelf al erg zuinig, maar daarnaast beschikt hij over een geavanceerd koelsysteem dat de motor eerder op temperatuur brengt en dus minder brandstof verbruikt. Ook het feit dat het blok uit gietijzer in plaats van aluminium is vervaardigd, zorgt voor een energiebesparing van 50%. Verder zijn twee belangrijke aandrijfriemen ondergedompeld in olie voor een stillere en efficiëntere aandrijving met de duurzaamheid van een ketting.


110 gram
De Focus 1.0 EcoBoost is tevens voorzien van diverse ECOnetic-technologieën, zoals een start/stop-systeem, een actie grille en terugwinning van remenergie. Uiteindelijk produceert de Focus 1.0 EcoBoost ECOnetic 110 gram CO2/km en daarmee valt hij precies één gram binnen de grens van 14% bijtelling en vrijstelling van BPM en wegenbelasting. Let wel: het voordeel van 14% geldt alleen als de auto vóór 1 juli 2012 is geregistreerd. De bestuurder behoudt dan gedurende de hele leasetermijn de lage bijtelling.


Uitvoeringen
De Focus 1.0 EcoBoost vijfdeurs hatchback vanaf maart leverbaar in twee uitvoeringen. De eerste is de Lease Trend. Deze kost 19.595 euro en heeft onder meer airconditioning, Bluetooth, Voice Control, een audio- en navigatiesysteem met 5-inch kleurenscherm, cruisecontrol inclusief Adjustable Speed Limiting Device, parkeersensoren (achter), centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en elektrisch bedienbare voorportierramen. De twee is de Lease Titanium. Voor een bedrag vanaf 21.795 euro ben je, bovenop het niveau van de Lease Trend, verzekerd van 16-inch lichtmetalen velgen, Active Park Assist, Hill Start Assist, Dual Zone automatische airconditioning, elektrische voorruitverwarming, regensensor, automatisch inschakelende dimlichten en elektrisch verstel-, verwarm- en inklapbare buitenspiegels. Beide uitvoeringen bieden dus een rijke uitrusting voor een lage fiscale waarde, resulterend in een zeer lage fiscale bijtelling vanaf 96, euro per maand. In een later stadium wordt bovendien een 125 pk sterke 1.0 EcoBoost geïntroduceerd. De prijzen en specificaties van deze versie volgen medio tweede kwartaal 2012.

 

 


  

| Disclaimer