Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

350 pk voor de ?standaard? Focus RS via Mountune Performance


image/jpeg

 

10-04-2010 - Eigenaars en potentiële kopers van de 305 pk sterke Ford Focus RS kunnen nu een door Ford goedgekeurd upgradepakket aanschaffen, waarmee het motorvermogen kan worden verhoogd tot 350 pk en het koppel tot 460 Nm.

 

Het pakket heet MP350 en is verkrijgbaar via Mountune Performance of via een select netwerk Ford-dealers. In eerste instantie komt het pakket alleen op de Britse markt beschikbaar, maar dit zal worden uitgebreid naar meer Europese markten. Dit is het enige upgradepakket voor de Focus RS dat door Ford is goedgekeurd en heeft als enige ‘aftermarket-pakket’ geen gevolgen voor de standaardgarantie van Ford. De veranderingen maken de motor gelijk aan die welke is ontwikkeld voor de exclusieve speciale editie van de Focus RS500. Verantwoordelijk hiervoor zijn de ingenieurs van Ford Team RS en de specialisten van Mountune Performance.

“Ford en Mountune hebben gezamenlijk een reeks upgradepakketten ontwikkeld voor bijvoorbeeld de Ford Focus ST en de nieuwe Ford Fiesta. We hebben er alle vertrouwen in dat het pakket voor de Focus RS net zo succesvol zal zijn,” aldus Matthias Tonn, chief programme engineer voor de Focus RS500. “Hoewel de RS500 de ultieme Focus RS zal zijn, biedt dit aantrekkelijke upgradepakket het extra motorvermogen waar veel eigenaars van de RS om hebben verzocht.” Het upgradepakket voor de Focus RS zorgt voor een toename in vermogen van 305 pk naar 350 pk en biedt 460 Nm, een toename van 20 Nm. De aanpassingen bestaan onder andere uit een grotere intercooler, een grotere luchtfilterbox, een uitlaatpijp met een grotere diameter, een verbeterde brandstofpomp en een betere softwarekalibratie.

Verder biedt Mountune op een select aantal markten door Ford goedgekeurde upgradepakketten voor de huidige Focus ST, de Fiesta 1.6 Ti-VCT en de vorige generatie Fiesta ST. Deze upgrades zijn in Nederland echter niet bij de Ford-dealers verkrijgbaar.
Mountune heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van sportieve motoren, waaronder die voor de oorspronkelijke RS500. Het bedrijf was namelijk de leverancier van de motor voor de Ford Sierra RS500 Cosworth waarmee Robb Gravett in 1990 het British Touring Car Championship op zijn naam schreef.


image/jpeg


  

| Disclaimer