Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Gamma Jaguar F-Pace uitgebreid met 300 Sport en Chequered Flag


image/jpeg

image/jpeg

Jaguar presenteert de vernieuwde F-Pace en twee speciale uitvoeringen van de meermaals onderscheiden performance SUV: de dynamische 300 Sport en de zeer rijk uitgeruste Chequered Flag.


Met de speciale uitvoeringen breidt Jaguar het gamma van de succesvolle SUV verder uit. De Jaguar F-Pace – onderscheiden met de titels World Car of the Year en World Car Design of the Year – biedt dagelijkse veelzijdigheid in combinatie met het ongeëvenaard dynamische rijgedrag dat klanten verwachten van een Sportieve SUV van Jaguar.

300 Sport
De Jaguar F-Pace 300 Sport is gericht op sportiviteit en wordt leverbaar met keuze uit twee 220 kW (300 pk) sterke motoren in combinatie met vierwielaandrijving: de 2.0 liter Ingenium-benzinemotor en de 3.0 liter V6 dieselmotor. De 2.0 liter Ingenium-benzinemotor levert 400 Nm koppel en daarmee accelereert de F-Pace Sport in slechts 6,1 seconden van 0 naar 100 km/uur. De topsnelheid is 233 km/uur. De 3.0 liter V6 dieselmotor levert maar liefst 700 Nm koppel en daarmee accelereert de Jaguar in 6,4 seconden van 0 naar 100 km/uur. De topsnelheid bedraagt 241 km/uur.

Dark Satin Grey exterieurdetails
Het uiterlijk van de F-Pace 300 Sport kenmerkt zich door de in Dark Satin Grey uitgevoerde grille-omlijsting, raamlijsten, ventilatieroosters, spiegelkappen en achterdiffuser. De 300 Sport is uitsluitend in de kleuren Yulong White, Indus Silver en Santorini Black leverbaar en is voorzien van 300 Sport-badges op het front en op de achterklep.
Het interieur heeft een unieke sfeer dankzij de contrasterend gele stiksels op het instrumentenpaneel, de middenconsole en de met leder beklede stoelen. Het 300 Sport-logo komt terug op de instaplijsten, de vloermatten, het stuurwiel en in reliëf op de hoofdsteunen voorin.

300 Sport
De Jaguar F-Pace 300 Sport is standaard uitgerust met Touch Pro Navigation met Connect Pro, waarmee de bestuurder essentiële functies op afstand kan bedienen. Het standaard aanwezige intuïtief te bedienen 12,3-inch Interactive Driver Display is volledig te personaliseren. Een Meridian-audiosysteem en veertienvoudig elektrisch verstelbare stoelen zijn ook onderdeel van de standaarduitrusting.
Klanten kunnen de uitrusting van de 300 Sport uitbreiden met diverse opties, waaronder achttienvoudig verstelbare verwarmbare en gekoelde zitplaatsen voorin en achterin, Adaptive Cruise Control en Adaptive Dynamics.

Chequered Flag
De Chequered Flag is gebaseerd op de R-Sport-uitvoering en kenmerkt zich door de Sportief vormgegeven voorbumper, de in Gloss Black uitgevoerde grille, deurpanelen, ventilatieroosters en dakrails. De F-Pace Chequered Flag is leverbaar in de kleuren Yulong White, Santorini Black en de nieuwe kleur Eiger Grey.
Het interieur van de F-Pace Chequered Flag is door de de lederen bekleding, de geweven aluminium details en Chequered Flag-instaplijsten een combinatie van luxe materialen en traditioneel vakmanschap. De inzittenden voorin kunnen voorts genieten van de standaard tienvoudig elektrisch verstelbare stoelen, het Touch Pro Navigation Pack, het Meridian Sound System, de personaliseerbare 12,3-inch Interactive Driver Display en het Touch Pro-infotainmentsysteem.

Zuinige Ingenium-benzine- en -dieselmotoren
De F-Pace Chequered Flag is leverbaar met keuze uit 2.0 liter Ingenium-benzine- en -dieselmotoren in combinatie met vierwielaandrijving. De instapversie is de P250 met 2.0 liter Ingenium-benzinemotor met 184 kW (250 pk) vermogen en 365 Nm koppel. Deze versie accelereert in 7,0 seconden van 0 naar 100 km/uur en heeft een topsnelheid van 217 km/uur. De 2.0 liter Ingenium-dieselmotor is er met 132 én 177 kW (180 en 240 pk). De dieselmotor met 132 kW (180 pk) verbruikt slechts 5,7 liter brandstof per 100 kilometer.

De Jaguar F-Pace is verkrijgbaar vanaf 63.920 euro. De F-Pace Chequered Flag Edition is leverbaar vanaf 85.920 euro. De Jaguar F-Pace 300 Sport is leverbaar vanaf 98.470 euro.

De innovatieve performance SUV
De Jaguar F-Pace is een performance SUV die de rijdynamiek en verfijning waar Jaguar om bekendstaat, combineert met Sportiviteit en praktisch gemak. De F-Pace is gebaseerd op de Lightweight Aluminium Architecture van Jaguar, die voor tachtig procent uit aluminium bestaat. Dankzij de hoge torsiestijfheid, de wielophanging met dubbele draagarmen van de Jaguar F-TYPE en de Integral-Link achterwielophanging biedt de auto een ongeëvenaarde rijervaring. Met Torque Vectoring, de optionele Configurable Dynamics, Adaptive Dynamics en elektrische stuurbekrachting biedt de Jaguar F-Pace de perfecte balans tussen rijdynamiek en comfort.

Het torque on-demand vierwielaandrijvingssysteem (AWD) is de meest geavanceerde aandrijflijn van Jaguar. De vierwielaandrijving is uitgerust met een systeem dat oorspronkelijk ontwikkeld is voor de Jaguar F-TYPE AWD: Intelligent Driveline Dynamics (IDD). Dankzij IDD heeft de F-Pace het dynamische rijgedrag van een achterwielaangedreven auto. Bij wisselende omstandigheden kan het systeem naadloos tractie naar de voorwielen sturen om te allen tijde grip te bieden.

Standaard 10-inch Touch Pro-infotainmentsysteem
Het ruime en luxe interieur van de Jaguar F-Pace is afgewerkt met luxe materialen die met oog voor detail en vakmanschap zijn verwerkt. Dankzij zijn wielbasis van 2.874 mm en zijn bagageruimte van 650 liter behoort de Jaguar F-Pace tot de ruimste auto’s in zijn klasse. De ‘Sports Command’ zitpositie zorgt voor een Sportieve zithouding en optimale bereikbaarheid van de bedieningselementen.

De Sportstoelen zijn optioneel leverbaar met tienvoudig elektrische verstelmogelijkheid en viervoudig verstelbare lendensteunen, stoelkoeling en -verwarming, dubbel gestikte lederen bekleding en het Jaguar-logo in de hoofdsteunen.
De luxe Portfolio-uitvoering van de F-Pace is leverbaar met elektrisch bedienbare hoofdsteunen, twintigvoudig elektrisch verstelbare voorstoelen en handmatig te verstellen armsteunen. De exclusieve SVR-stoelen zijn van een uniek design voor meer zijdelingse steun en bieden extra beenruimte voor de achterpassagiers.

Het dashboard is standaard voorzien van het 10-inch Touch Pro-infotainmentsysteem en het Smartphone Pack, dat bestaat uit Apple CarPlay en Android Auto. Het Touch Pro-infotainmentsysteem onderscheidt zich door zijn intuïtieve bediening en haarscherpe weergave. Touch Pro omvat Connected diensten als verkeersinformatie, deur-tot-deurnavigatie en zelfs de mogelijkheid om anderen te informeren over de aankomsttijd.

Optionele 12,3-inch Interactive Driver Display
De optionele 12,3-inch Interactive Driver Display is volledig op de eigen smaak af te stemmen. De sfeer in het interieur is via Configurable Ambient Interior Lighting op tien manieren aan te passen. Optioneel zijn drie digitale audiosystemen verkrijgbaar, waaronder een 825 watt Surround Sound System met zeventien speakers.
Ook is de Jaguar F-Pace optioneel verkrijgbaar met Dual View-technologie, waarmee de bestuurder en bijrijder via dezelfde 10-inch touchscreen onafhankelijk van elkaar diverse opties kunnen bekijken.

Activity Key uniek in segment
Voor praktisch gebruiksgemak is de F-Pace optioneel verkrijgbaar met de geavanceerde Activity Key: een robuuste, waterbestendige armband met een ingebouwde zender. De Activity Key is uniek in het segment: als de bestuurder de Activity Key bij zich heeft, kan hij zijn normale sleutel in de auto laten liggen. Hij kan dan de auto ontgrendelen en vergrendelen door de armband op de letter J van het Jaguar-logo op de achterklep te plaatsen. De Active Key bevat geen batterij, hij laadt zichzelf op in de auto.

Hoge veiligheidsscore
De Jaguar F-Pace is ontworpen volgens de strengste veiligheidseisen en kreeg de maximale score van vijf sterren bij de Euro NCAP-veiligheidstests. Emergency Braking met stereocamera en voetgangersherkenning, Adaptive Cruise Control met stuurassistentie, High-Speed Emergency Braking en andere veiligheidstechnologieën ondersteunen de hoge veiligheidsscore.

Gevarieerd motorenaanbod
Het motorenaanbod van de Jaguar F-Pace varieert van de efficiënte 2.0 liter Ingenium dieselmotor met 120 kW (163 pk) tot aan de 5.0 liter V8 supercharged benzinemotor met 404 kW (550 pk). De innovatieve Ingenium-dieselmotoren zijn uitgerust met moderne technologieën, zoals selectieve katalytische reductie (SCR) om de uitstoot van NOx en CO2 te verminderen. De Ingenium 2.0 liter viercilinder dieselmotor is er met 120 kW (163 pk), 132 kW (180 pk) en 176 kW (240 pk) vermogen.
De 3.0 liter V6 twin-turbodieselmotor levert maar liefst 220 kW (300 pk) vermogen en 700 Nm koppel. Deze motor is standaard gekoppeld aan een automaat en vierwielaandrijving.
Het aanbod benzinemotoren begint met de Sportieve Ingenium 2.0 liter viercilinder turbomotor, die er is met 184 kW (250 pk) en met 220 kW (300 pk). De 3.0 liter V6 supercharged benzinemotor (die Jaguar ook in de F-TYPE monteert) blinkt uit door zijn kracht en lineaire vermogensafgifte. Het summum van het motorenaanbod is de 5.0 liter V8 supercharged benzinemotor met 404 kW (550 pk).
De uitstekende stroomlijn (met een extreem lage coëfficiënt van 0,34) draagt ook bij aan het lage brandstofverbruik en het raffinement van de aandrijflijn. Bij de Jaguar F-Pace van modeljaar 2020 zijn overdag de LED-achterlichten uitgeschakeld om de CO2-uitstoot te minimaliseren. Verder is de Jaguar F-Pace ook uitgerust met Ultra Low Rolling Resistance-banden (ULRR-banden).

De F-Pace SVR
Het summum van het modellengamma is de F-Pace SVR, de eerste versie van de PACE-familie die door SVR aangepast is. De combinatie van een 5.0 liter V8 supercharged benzinemotor met een vermogen van 404 kW (550 pk) en 680 Nm trekkracht, aangepaste wielophanging en een speciaal ontwikkeld EPAS-systeem maken de F-Pace SVR de meest opwindende performance SUV op de markt. Met zijn krachtige uitstraling, unieke bumpers en Sportieve interieur is de Jaguar F-Pace SVR de meest praktische en capabele performance SUV ter wereld. De F-Pace SVR accelereert in 4,3 seconden naar 100 km/uur en heeft een topsnelheid van 283 km/uur.

De Jaguar F-Pace is verkrijgbaar in de uitvoeringen Pure, Prestige, Portfolio, R-Sport, Chequered Flag, 300 Sport, S en SVR, vanaf 63.920 euro. De Chequered Flag is er vanaf  85.920 euro en de 300 Sport is er vanaf 98.470 euro. Meer informatie over de Jaguar F-Pace en de complete prijslijst is te vinden op jaguar.nl.

image/jpeg

image/jpeg
  

| Disclaimer