Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Gen?ve beursnieuws: Nieuwe Alfa Giulietta


image/jpeg

 

04-03-2010 - Bij Alfa Romeo zijn alle ogen gericht op de nieuwe Giulietta. De opvolger van de 147 maakt zijn publieksdebuut en hij laat zich kenmerken door een fraai staaltje Italiaans design. Hij hoeft dan ook niet om aandacht verlegen te zitten. Kort na de beurs van Genève komt hij op de markt.

 

Vergeleken met de Alfa 147 beschikt de Giulietta over beduidend andere proporties, gezien zijn lengte van 4,35, breedte van 1,80 en hoogte van 1,46 meter. Ondanks dat de Giulietta staat op een doorontwikkeld onderstel van de Fiat Bravo, komt hij qua formaat toch meer in de buurt van de Lancia Delta. Verder beschikt de Giulietta standaard over led-verlichting en het DNA-systeem, bekend uit de MiTo.

Alfa levert de Giulietta uitsluitend met moderne turbomotoren, allemaal in combinatie met een start/stop-systeem om zodoende het brandstofverbruik te reduceren. Ze voldoen dan ook stuk voor stuk aan de Euro5-norm. De benzinemotoren worden gevormd door een 120 pk sterke 1.4 TB en een 1.4 TB MultiAir die 170 pk levert. De 1.6 JTDm met 105 pk en de 170 pk sterke 2.0 JTDm maken het dieselgamma compleet. De Alfa Giulietta 1.750 TBi Quadrifoglio Verde met maar liefst 235 pk wordt de absolute topper. Alle uitvoeringen worden door de voorwielen aangedreven, waarbij het Q2-differentieel voor de nodige grip en stabiliteit moet zorgen.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer