Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Gen?ve beursnieuws: Audi A1


image/jpeg

 

04-03-2010 - Het grote nieuws bij Audi komt van een kleine auto. Met de nieuwe A1 presenteert Audi een compact model met alle eigenschappen die we van het Duitse merk gewend zijn. Over de kwaliteit en rijeigenschappen hoeven we dus niet te twijfelen. Qua markante vormgeving ook zeker niet.

 

De A1 is door zijn markante vormgeving een opvallende verschijning. Daarbij beschikt hij over efficiënte motoren in combinatie met een dynamisch afgestemd onderstel. De Audi A1 is 3,95 meter lang, 1,42 meter hoog en 1,74 meter breed. De krachtige proporties worden extra aangezet door de stevige schouderlijn en de dakbogen met hun contrasterende kleur (optie). Hij beschikt verder over de typerende voorgrille en koplampen waarin dagrijverlichting is opgenomen (led- dagrijverlichting op uitvoeringen met xenon plus-verlichting). De achterlichten zijn in de achterklep geïntegreerd. Door hun vormgeving onderstrepen ze de breedte van de auto nog eens extra en ook deze achterlichten kunnen worden geleverd met ledtechnologie. De A1 is bovendien leverbaar met keus uit tien exterieurkleuren.

Alle voor de Audi A1 beschikbare motoren beschikken over directe brandstofinspuiting in combinatie met turbotechnologie. De basismotor voor de Audi A1 is een 1.2 TFSI met een vermogen van 86 pk. Het gemiddelde verbruik blijft steken bij 5,1 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van slechts 119 g/km. Daarnaast staat een 122 pk sterke 1.4 TFSI op de prijslijst, evenals een 1.6 TDI dieselmotor met een vermogen van 90 en 105 pk, die slechts 3,9 l/100 km verbruikt.

De levering van de nieuwe A1 start in september.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer