Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Gen?ve beursnieuws: Peugeot SR1


image/jpeg

 

07-03-2010 - Met de SR1 laat Peugeot zien wat de styling van zijn toekomstige modellen zal zijn. Ook de techniek van de SR1 is vooruitstrevend, gezien zijn HYbrid4-technologie die een vermogen van 313 pk op de weg zet met een CO2-uitstoot van slechts 119 g/km.

 

De Peugeot SR1 is een fraaie GT met tijdloze vormen. Er is bijzonder veel aandacht besteed aan het design, dat opvalt door de gewelfde motorkap en een dikke achterkant. De speciaal gevormde hardtop sluit naadloos aan en vormt één geheel met de rest van de carrosserie en geeft daarmee de indruk van een rasechte coupé. De SR1 draagt bovendien met trots het nieuw vormgegeven Peugeot-logo.

Op technisch gebied is de Peugeot SR1 net zo opvallend. Onderhuids is een HYbrid4-aandrijving verantwoordelijk voor een vermogen van 313 pk, maar die gemiddeld niet meer dan 119 gram CO2/km uitstoot. De SR1 is namelijk ook in staat volledig elektrisch te rijden. Verder beschikt hij tevens over vierwielaandrijving én vierwielbesturing.

Ook het interieur zit vol contrasten. De cockpit en de bedieningsorganen zijn volledig gericht naar de bestuurder en de auto biedt plaats aan drie volwassenen: de derde stoel is in het midden achter de beide voorstoelen geplaatst. Alle belangrijke informatie voor de bestuurder wordt in analoge of digitale vorm aangegeven op het instrumentenpaneel. Belangrijke gegevens, zoals het actuele verbruik en de actieradius, worden weergegeven op twee aparte meters. In samenwerking met Bell&Ross® is een exclusief horloge ontworpen, dat tevens dienst kan doen als klokje. Op het dashboard is hiervoor een speciale uitsparing gecreëerd.

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer