Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Gen?ve beursnieuws: Seat IBE concept


image/jpeg

 

06-03-2010 - Met de IBE concept presenteert Seat een compacte sportcoupé, die is voorzien van een emissieloze aandrijving en tegelijk Seat’s toekomstige designtaal weergeeft. Seat wil middels de IBE aantonen dat elektrische aandrijving en rijplezier prima samengaan.

 

De Seat IBE is 3,78 meter lang, waarmee hij meer dan 25 centimeter korter is dan een Ibiza. Maar zijn ongewone breedte van 1,80 meter en hoogte van slechts 122 centimeter geven hem zijn klassieke sportwagenproporties. Nog twee sportieve kenmerken zijn de lage motorkap en de lange daklijn. De korte overhang vóór en de gespierde achterzijde, bijna zonder overhang, vormen een perfecte combinatie met de 19-inch wielen en onderstrepen de krachtige uitstraling van de auto. De voorzijde wordt gekenmerkt door led-koplampen die opvallend ogen. De twee luchtinlaten in de onderste bumper zijn ruim voldoende voor de beperkte koelingvereisten van de elektrische aandrijving. Ook de achterlichten zijn voorzien van led-techniek en het ontwerp van de achterbumper is een afgeleide van het ontwerp van de luchtinlaten aan de voorzijde.

De Seat IBE is een compleet elektrische, emissieloze auto. De elektromotor is samen met de elektronica onder de extreem vlakke motorkap ondergebracht, terwijl de lithium-ion batterij in de korte achterzijde van de auto is geplaatst. Met een maximumvermogen van 102 pk en een koppel van 200 Nm maakt de krachtbron de belofte van prestaties en beleving volledig waar. De acceleratie van 0-50 km/h, belangrijk en veel gebruikt in stadsverkeer, vergt slechts 3,4 seconden en na 9,4 seconden is de 100 km/h bereikt. Deze prestaties zijn niet alleen te danken aan de krachtige elektromotor, maar ook aan het lage gewicht van de Seat IBE, die slechts 1.000 kilogram weegt. Het continue vermogen is begrensd op 68 pk met een topsnelheid van 160 km/h, ruim voldoende om ook op de snelweg lekker door te rijden.

Het ontwikkelingsdoel van Seat is een compleet elektrische auto, waarvan de IBE concept de eerste voorproef vormt. De IBE concept is de eerste voorproef voor Seat’s ontwikkeling in de compleet elektrische auto. Tegelijkertijd markeert de IBE de start van een project ter promotie en ontwikkeling van elektrische mobiliteit in Spanje. Met hulp van het Spaanse Ministerie voor Wetenschap en Innovatie (CDTI) onderzoekt en ontwikkelt SEAT de fundamentele vereisten voor elektrische mobiliteit. Het doel is het onderzoeken van technologieën voor de productie van elektrische auto’s in Spanje en het ontwikkelen van de bijbehorende infrastructuur.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer