Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Gen?ve beursnieuws: Wereldpremi?re nieuwe Kia Sportage


image/jpeg

 

05-03-2010 - Bij het zien van de nieuwe Kia Sportage wordt meteen duidelijk dat voor het ontwerp een geheel andere designrichting is gekozen. Hij geeft de belangrijkste kenmerken van een SUV weer, zoals de hoge zitpositie voor de bestuurder, een groter gevoel van veiligheid en een hoge bodemvrijheid. Tegelijk is het ontwerp slank en stadsvriendelijk.

 

De Kia Sportage heeft een nieuw koetswerk, nieuwe motoren en een frisse, stoere, styling. Het is een compacte gezins-SUV die ook zeer geschikt is voor het gebruik in de stad. Hij gebruikt minder brandstof en heeft een lagere CO2-emissie. Het compleet nieuwe ontwerp, dat langer, breder en lager is dan het voorgaande model, behoudt de kenmerkende SUV-eigenschappen die de tweede generatie Kia Sportage populair hebben gemaakt.

De 4,4-meter lange nieuwe Sportage is slanker en lichter dan het voorgaande model, met een Cw-waarde van 0,37 (verlaagd van 0,40). Daarnaast levert hij een belangrijke gewichtsbesparing van 91 kilogram vergeleken met het voorgaande model, waardoor de Sportage verfijnder is en het brandstofverbruik is verbeterd. Wanneer de complete uitvoeringenreeks van de nieuwe Sportage later dit jaar in zijn geheel leverbaar is, zullen er vier krachtbronnen (twee benzine- en twee dieselmotoren, van 115 tot 163 pk), leverbaar zijn, met automatische of handgeschakelde versnellingsbakken en de keuze uit twee- of vierwielaandrijving. Inhakend op trendontwikkelingen heeft Kia sommige motoren ‘gedownsized’. De 2,0-liter diesel- en benzinemotoren worden aangevuld met kleinere motoren met start/stop-technologie en een lage CO2-emissie vanaf 138 g/km.

De nieuwe Sportage zal vanaf juli zijn opwachting maken in de showroom van de Nederlandse Kia-dealers.

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer