Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Gen?ve beursnieuws: Wereldpremi?re nieuwe Volvo S60


image/jpeg

 

05-03-2010 - Op de stand van Volvo gaat alle aandacht naar de wereldpremière van de nieuwe S60. Volgens Volvo is de S60 de meest dynamische Volvo ooit, gecombineerd met revolutionaire veiligheidstechniek.

 

Volvo’s nieuwe zakensedan is standaard voorzien van City Safety, het automatische remsysteem dat we kennen uit de Volvo XC60. De nieuwe S60 kan bovendien worden voorzien van ‘Pedestrain Detection’, een baanbrekende vinding van Volvo die voetgangers detecteert, de bestuurder waarschuwt en zonodig de auto met volle kracht afremt als de bestuurder niet reageert.

Verder is de nieuwe S60 verkrijgbaar met een flinke reeks diesel- en benzinemotoren, van de economische 115 pk sterke DRIVe-versie tot aan de krachtige T6. Deze 3,0-liter turbomotor levert 304 pk en 440 Nm, goed voor een acceleratie van 0-100 km/h in 6,5 seconden en een topsnelheid van 250 km/h. De T6 beschikt over de vernieuwde generatie van Volvo’s zestraps Geartronic-automaat. All Wheel Drive is overigens standaard bij de T6. In de loop van het eerste productiejaar komt ook een DRIVe-versie op de markt. Die is voorzien van een 1,6-liter dieselmotor. Het brandstofverbruik bedraagt 4,3 l/100 km met een CO2-uitstoot van 115 g/km. De viercilinder levert een vermogen van 115 pk en een koppel van 270 Nm en is alleen leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Dit jaar verwacht Volvo Cars Nederland zo’n 1.500 stuks van de nieuwe zakensedan op de Nederlandse markt te verkopen. De S60 arriveert medio augustus bij de Volvo-dealers in ons land, maar de importeur zal al eerder de voorintroductie starten. De prijs van zowel de diesel- als de benzineversies ligt in Nederland onder de € 36.000,-.

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer