Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

GTC Paris opwarmertje Opel Astra driedeurs


 

09-09-2010 - Het duurt nog even voordat de driedeurs Opel Astra op de markt komt, maar de GTC Paris die acte de presènce geeft op de autosalon van Parijs geeft al een aardig idee hoe de productieversie eruit komt te zien.

 

De grootste blikvanger in Parijs van Opel vormt uiteraard de Astra Sports Tourer. Om de aandacht voor de driedeurs GTC, die volgend jaar tijdens de autosalon van de Genève debuteert, vast te houden, laat de fabrikant de GTC Paris zien. Deze concept toont in grote lijnen het uiterlijk van het definitieve productiemodel. De 4,46 meter lange coupé heeft een aantal bijzondere stylingelelementen. Zo loopt de blade op de flanken van voor naar achteren in plaats van andersom, zoals bij de vijfdeurs het geval is. Opvallend is ook de lijn vanaf de deurgreep tot aan de achterzijde van de auto. Verdere fraaie details zoals de led-verlichting voor zowel de voor- als de achterzijde en de opvallend vormgegeven grille en koplampen maken het plaatje af.

300 pk
Dat het niet alleen ‘all show and no go’ betreft, bewijst het speciaal ontworpen chassis. Dit voorziet in extra spoorbreedte voor een betere wegligging en een verbeterde versie van de adaptieve mechatronische FlexRide-ophanging. Ook een sperdifferentieel behoort tot de standaarduitrusting. Dat moet ook wel, want onder de kap hangt een hoogvermogende 2,0-liter viercilinder turbo. In de wandelgangen wordt gesproken over een maximumvermogen van om en nabij de 300 pk. Deze krachtbron is zo goed als zeker voorbehouden aan een nieuwe OPC-variant, die het op de Ford Focus RS gemunt heeft. Om het verbruik binnen de perken te houden, is een start/stop-syteem standaard. Voor minder sportief ingestelde bestuurders, krijgt de GTC de beschikking over de motoren die in de vijfdeurs zijn terug te vinden. Volgend jaar maart wanneer de autosalon van Geneve zijn deuren opent, kunnen we zien hoeveel er van deze fraai concept overblijft als het productiemodel zijn werelddebuut beleeft. 

 

 


  

| Disclaimer