Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Golf GTI Edition 35 is ultieme eerbetoon


 

27-05-2011 - De Golf GTI bestaat 35 jaar en dat viert Volkswagen met een speciale GTI Edition 35. Dit 235 pk sterke model is er in drie traditionele GTI-kleuren, is zeer compleet uitgerust en leverbaar vanaf 35.790 euro. Geïnteresseerden moeten er snel bij zijn, want de GTI Editon 35 komt slechts in beperkte oplage naar Nederland.

Met een vermogen van 235 pk is de Golf GTI Edition 35 nog krachtiger dan de reguliere Golf GTI (210 pk). Dat is ook terug te zien aan de prestaties. Zo bedraagt de topsnelheid 247 km/h en is de sprint van 0 naar 100 slechts binnen 6,6 seconden gemaakt. Desondanks blijft het gemiddelde verbruik steken bij 8,1 l/100 km (8,0 l/100 km met optionele DSG-transmissie).

Standaarduitrusting
Bovenop de uitrusting van de normale Golf GTI biedt de ‘Edition 35’ bi-xenonverlichting met led-dagrijverlichting, 18-inch lichtmetalen wielen, donkere led-achterlichten en extra donker getint (negentig procent) glas achter. Tot de uitrusting behoren ook een speciale voor- en achterbumper, sideskirts en zwart gelakte buitenspiegels. Het interieur is op en top sportief dankzij speciale decorlijsten, zwarte hemelbekleding, de pooknop in golfbaldesign en veiligheidsgordels en vloermatten met rode biezen. Stoffen stoelbekleding (type Jacky) is standaard. Voor 990 euro extra is het Edition 35 halflederen interieur beschikbaar. Het meubilair is dan afgewerkt met een combinatie van leder en stof. Volledig lederen bekleding (Vienna) is ook leverbaar. Diverse ‘35-logo’s’ in het interieur benadrukken het speciale karakter van de Golf GTI Edition 35 nog eens extra.

De Golf GTI Edition 35 is per direct leverbaar. Met handgeschakelde zesversnellingsbak kost hij 35.790 euro. De versie met zestraps DSG-transmissie is er voor 38.090 euro. Er is keus uit drie GTI-kleuren: Candy White, Tornado Red en Deep Black pareleffect.

 

 

 

 


  

| Disclaimer