Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Hatchback-variant van Chevrolet Cruze in aantocht


 

03-09-2010 - Chrevolet wil meer marktaandeel in Europa en komt daarom met een hatchback-variant van de Cruze in het gelijknamige, populaire segment. Op de autosalon van Parijs kunnen we alvast kennismaken met de conceptversie.

 

De Cruze sedan doet het wereldwijd gezien goed en is zelfs de Aveo voorbij gegaan qua verkoopaantallen. De Europese markt heeft echter andere wensen, waar de toekomstige Cruze hatchback volgens Chevrolet aan tegemoet gaat komen. “Hatchbacks spelen op veel markten een belangrijke rol. Het totale segment van compacte auto’s in Europa is zo’n 4,8 miljoen eenheden groot, en dat is bijna een kwart van de totale markt. En daarvan neemt de hatchback zo’n 65% voor zijn rekening. Wij verwachten daarom in veel landen een fikse toename van onze verkopen, waarbij wij het signaal uitzenden dat Chevrolet gaat uitgroeien tot een serieuze speler in Europa.”

Medio 2011
De hatchback staat op hetzelfde onderstel als de sedan en deelt dezelfde techniek. Het uiterlijk is echter totaal anders door de vloeiende, coupéachtige daklijn. Chevrolet meldt verder dat de kofferruimte 400 liter aan inhoud meet en dat de achterbank in een 60/40-verhouding neerklapbaar is. Zoals gezegd, staat een conceptversie van de hatchback op de autosalon in Parijs. Medio 2011 krijgt Europa de beschikking over het productieklare model.

 

 


  

| Disclaimer