Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Hej hej Saab!


 

18-3-2011 - Saab gaat naar de AutoRAI en neemt mee….maar liefst vier nieuwe modellen! Alle vier, de 9-5 Sport Combi, de vernieuwde 9-3, de gelimiteerde 9-3 Cabriolet Independence Edition en de 9-4X, waren al te zien in Genève. Tijdens de AutoRAI zal ook tout autominnend Nederland met de modellen kennismaken.

 

Wat de 9-4X precies gaat kosten, kunnen we nog niet vertellen. Prijzen worden namelijk pas tijdens de AutoRAI bekendgemaakt. Wel duidelijk is dat de nieuwkomer een familie is van de 9-3X, maar natuurlijk ook van de 9-5. Denk dan aan de diepliggende grille en de doorgetrokken achterlichten boven de kentekenplaat. Standaard heeft de crossover van Saab een opvallend uitgebreide uitrusting met onder ander adaptieve bi-xenonkoplampen, een bi-zone climate control, 18-inch lichtmetalen velgen en elektrisch verstelbare voorstoelen. De levering van de 9-4X begint in september.

9-5 Sport Combi
De langverwachte Saab 9-5 Sport Combi is een belangrijke nieuwkomer op de Saab-stand. Voor de aandrijving van dit nieuwe model is hetzelfde motorenpalet beschikbaar als voor de 9-5 Sedan. Ook is XWD, Saabs vierwielaandrijving, leverbaar voor de 9-5 Sport Combi. Het model dat met neergeklapte achterbank een laadvloer van twee meter heeft, is net na de zomer te koop in Nederland.

9-3 Griffin
De 9-3 Griffin is de vervanger van de huidige Sport Sedan, Sport Estate, Cabriolet en 9-3X. Het model onderscheidt zich door een vernieuwd in- en exterieur en een krachtiger motorenaanbod met een lager brandstofverbruik. De nieuwe turbobenzinemotoren zijn voorzien van directe brandstofinjectie en variabele kleppentiming. Door verdere verbetering van de turbodieselmotor (180 pk) voor de 9-3 Sport Estate haalt hij voortaan een CO2-uitstoot van 119 g/km en een gemiddeld verbruik van 4,5 l/100 km.

Independence Edition
Saab viert zijn eerste jaar als onafhankelijk bedrijf door de lancering van een exclusieve Independence Edition van de 9-3 Cabriolet. Slechts 366 exemplaren zullen worden geproduceerd. Deze Cabriolet, gebaseerd op de Griffin Aero, is voorzien van een unieke Amber Orange-metaalkleur en heeft onder andere een speciaal lederen interieur.

 

 

 


  

| Disclaimer