Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Honda CR-V klaar voor 2012


 

02-08-2011 - Voor Honda wordt 2012 een belangrijk jaar. Dan zal de fonkelnieuwe Civic, die tijdens de komende IAA in Frankfurt zijn werelddebuut beleeft, op de markt worden geïntroduceerd. Maar om de aandacht op andere modellen niet te laten versloffen, worden ook deze nauwlettend bijgehouden. Voor de Honda CR-V betekent dat een flinke uitbreiding op het uitrustingsniveau.

 

Honda heeft de CR-V voor modeljaar 2012 opgewaardeerd. Vanaf komende november zijn deze versies te bestellen, maar raak niet in de war van de vanafprijs van 32.995 euro die ongewijzigd blijft. Honda heeft ervoor gekozen om de uitrusting behoorlijk uit te breiden, zonder daar extra kosten voor in rekening te brengen.

 

Comfort
Vanaf november staat er een vernieuwde Comfort-uitvoering in de startblokken. Wie achter het stuur plaatsneemt, ziet dat zaken als dual-zone climate control, een cruisecontrol, stoelbekleding met een combinatie van stof en alcantara, alsmede privacyglass aan de achterzijde standaard zijn. Omdat de prijs onveranderd blijft, is de Honda CR-V Comfort met een 150 pk sterke 2.0 i-VTEC-benzinemotor leverbaar vanaf 36.550 euro. Wie liever een dieselmotor wenst, kan terecht voor een 2.2 i-CTDi die eveneens 150 pk levert. Deze versie heeft een prijs van 42.550 euro. Bovendien behoort een Style Mode-pakket tot de mogelijkheden. Dit pakket bestaat uit een geïntegreerd navigatiesysteem, een Bluetooth-systeem om handsfree te kunnen telefoneren, een achteruitrijcamera en een dakspoiler. Honda markeert de prijs van het Style Mode-pakket als ‘zeer aantrekkelijk’ maar wat het daadwerkelijk kost, laat Honda vooralsnog in het midden.

 

Elegance
Na de Comfort-uitvoering is er tevens een nog uitgebreidere Elegance. Deze uitvoering komt in plaats van de huidige Elegance Plus en heeft een meerprijs van 2.700 euro ten opzichte van de Comfort. Wie voor deze uitvoering gaat, kiest voor onder andere 18-inch lichtmetalen velgen, stoelbekleding met een combinatie van leder en alcantara, verwarmbare voorstoelen en automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers. Bovendien kan de CR-V worden gespoten in twee nieuwe lakkleuren, namelijk Deep Sapphire Blue Pearl en White Orchid Pearl.

 

Dual-Pump
Naast een hoop luxueuze voorzieningen staat de Honda CR-V ook garant voor een feilloze rit onder alle omstandigheden. De Japanse SUV staat op een innovatief onderstel met een Dual-Pump vierwielaandrijfsysteem (DPS-4WD). Dit systeem zorgt ervoor dat de krachten tussen de voor- en achteras op basis van de hoeveelheid grip optimaal worden verdeeld. Hoe minder grip de voorwielen vinden, hoe meer aandrijfkracht er naar de achterwielen gaat. Vierwielaandrijving is dan ook alleen actief indien noodzakelijk en dat komt geheel ten goede aan een gunstig brandstofverbruik en een solide wegligging.


  

| Disclaimer