Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Honda CR-Z in prijs verlaagd


 

02-12-2010 - De Honda CR-Z profiteert optimaal van de nieuwe BPM-wetgeving die per 1 januari 2011 van kracht wordt. Dankzij zijn efficiënte motor en lage CO2-uitstoot valt de BPM voor deze auto volgend jaar lager uit. Hierdoor dalen de verkoopprijzen tot maximaal 1.120 euro.

Met de CR-Z die Honda afgelopen zomer op de markt bracht, is ’s werelds eerste hybride sportcoupé een feit. Hij combineert de voordelen van schone en zuinige hybrideaandrijving met sportieve rijeigenschappen en een dito uitstraling. Hij staat op een onderstel met een grote spoorbreedte en een korte wielbasis, wat bijdraagt aan het dynamische rijgedrag. Het is bovendien de eerste hybrideauto met een handgeschakelde zesbak. Het gemiddelde verbruik bedraagt 5,0 l/100 km en de CO2-uitstoot 117 g/km. Daardoor valt de CR-Z in de 20%-bijtellingscategorie en is hij dus interessant voor (sportieve) zakelijke rijders.

Car of the Year
Dat de CR-Z een uitstekende indruk heeft achtergelaten, blijkt uit het feit dat hij in Japan is verkozen tot ‘Car of the Year’. Het is de eerste keer dat een hybride sportcoupé deze belangrijkste autoverkiezing wint. Het is overigens al de elfde keer dat Honda deze titel in de wacht sleept. Daarnaast behoort de CR-Z tot één van de veiligste auto’s van Europa. Bij de recente Euro NCAP-crashtests is de maximumscore van vijf sterren behaald. Daarmee treedt de CR-Z in de voetsporen van de Honda’s Civic, Accord, Jazz en Insight, die eerder al zo goed scoorden. Per 1 januari 2011 heeft de Honda CR-Z een vanafprijs van 23.995 euro.

   

| Disclaimer