Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Honda onthult nieuwe generatie hybrides


image/jpeg

 

21-10-2009 - De huidige en komende generatie hybrideauto’s staat centraal tijdens Honda’s presentatie op de Tokyo Motor Show. Behalve twee hybride wereldprimeurs presenteert Honda vele concepten voor elektrisch vervoer met twee en vier wielen, en met zelfs maar één wiel. De show in de Japanse hoofdstad vindt plaats van 24 oktober tot en met 4 november.

 

Honda heeft de grootste stand op de Tokyo Motor Show en toont met een mix van auto’s, motorfietsen, gemotoriseerd gereedschap en andere highlights een enorm scala aan mobiliteitsoplossingen. Het motto ‘Creating the never before!’ slaat daarmee zowel op de stand als op de nieuwe producten, waarin de dromen en passie van de bedenkers moeten overgaan in de verbazing en het plezier van bezoekers.

Oplossing
Bij de auto’s staan hybridemodellen in het middelpunt van de belangstelling. Volgens Honda bieden ze op dit moment de meest praktische oplossing voor de milieuproblematiek. Honda presenteert twee wereldprimeurs: de CR-Z Concept 2009, een hybride sportcoupé, en de Skydeck, een innovatieve hybride-MPV voor zes personen. Ook toont Honda een elektrisch aangedreven auto met een brandstofcel en een elektrisch aangedreven auto met een accu.
Op de Tokyo Motor Show zet Honda ook de tweewielers in de schijnwerpers. De VFR1200F ‘Road Sport’ debuteert in Japan en biedt eigentijdse techniek en styling, maar levert wel ouderwets rijplezier. Een primeur is de VFR1200F uitgerust met ’s werelds eerste transmissie met dubbele koppeling voor een motorfiets met een grote motorinhoud. Moderne modellen die bovendien zeer milieubewust zijn, zijn de PCX – een scooter met start-stopsysteem en zeer gunstig verbruik – en de EVE-neo, die de prestaties en milieukenmerken van elektrische aandrijving biedt.

image/jpeg

HELLO!-zone
De HELLO!-zone (waarbij ‘HELLO’ staat voor Honda Electric Mobility Loop) geeft een compleet overzicht van Honda’s technologieën op het gebied van elektrische aandrijving. Auto’s, motorfietsen, gemotoriseerd gereedschap en meer – van producten die elektriciteit produceren tot producten die van elektronische technologie zijn voorzien. Door de combinatie van zonnepanelen en elektrische auto’s, die tijdens het rijden geen CO2 uitstoten, biedt Honda een visie op emissie-arm wegverkeer in de nabije toekomst. Op de HELLO!-stand staan de FCX Clarity, die elektrisch is aangedreven en de stroom daarvoor zelf opwekt met behulp van waterstof, de EV-N, een elektrische stadsauto, de EV-Cub, een elektrische motorfiets, de scootmobiel EV-MONPAL, en de nieuwe elektrische eenwieler U3-X, die 360 graden om zijn as kan draaien. Elk voertuig op de HELLO!-stand is bovendien voorzien van interactieve communicatiesystemen die laten zien hoe bijvoorbeeld auto’s met mens en maatschappij kunnen communiceren.

ASIMO
Andere highlights van Honda zijn twee generatoren die op butaangas werken en twee elektrische hulpmiddelen die mensen met spierproblemen assisteren bij het lopen door hun lichaamsgewicht te ondersteunen. Deze werden ontwikkeld op basis van de technologieën die voor de menselijke robot ASIMO zijn ontwikkeld.

image/jpeg


  

| Disclaimer