Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Honda boekt beste verkoopresultaat in twintig jaar


 image/jpeg

 

17-11-2009 - Honda boekt dit jaar zijn beste verkoopresultaat in Nederland sinds 1989. Met nog bijna twee maanden te gaan staat de teller voor 2009 nu al op 10.000 verkochte auto’s. Het marktaandeel van Honda steeg in de eerste tien maanden van 2009 van 1,7 naar 2,8%. Deze goede resultaten zijn vooral te danken aan de populaire hybridemodellen Civic Hybrid en Insight.

 

Ondanks een sterk krimpende markt (min 24%) steeg de verkoop van Honda ten opzichte van 2008 met maar liefst 23,1%. In 2008 verkocht het merk in totaal 8.514 auto’s. Dit jaar werd dat aantal al in september bereikt. Door de goede verkoopresultaten is Honda het merk met het hoogste stijgingspercentage. Hiermee bewijst Honda dat ook bij een teruglopende vraag naar auto’s grote successen kunnen worden geboekt. Door aantrekkelijke (hybride)modellen aan te bieden waar veel vraag naar is, weet Honda een spectaculaire groei te realiseren in een dalende markt. Ruim zeven van de tien Honda’s die dit jaar zijn verkocht in Nederland is een hybride. Van de Honda Civic Hybrid zijn tot nu toe ruim 5.800 exemplaren op kenteken gezet. Van de nieuwe Insight, die dit voorjaar op de markt kwam, zijn er tot nu toe bijna 1.700 verkocht.


image/jpeg


Verdere groei in 2010
Honda verwacht in 2010 verder te groeien in Nederland. Zo wordt volgend jaar het hybride-aanbod versterkt met de komst van de spectaculaire Honda CR-Z sportcoupé en eind 2010 een hybrideversie van de Honda Jazz. Daarnaast worden de Civic Hybrid en de Insight nog aantrekkelijker voor de consument. Vanwege hun zeer lage CO2-uitstoot vervalt voor deze modellen per 1 januari 2010 namelijk de motorrijtuigenbelasting. Voor de zakelijke rijder vallen deze hybrideauto’s ook volgend jaar in het bijtellingtarief van 14% voor de inkomstenbelasting.
Honda heeft wereldwijd een leidende positie in de auto-industrie als het gaat om ontwikkeling van schonere en zuinigere motoren. Het merk zet de komende jaren in op een verkoop van meer dan 500.000 hybridevoertuigen per jaar.


image/jpeg


  

| Disclaimer