Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Honda maakt waterstofproductie voor thuis mogelijk


 image/jpeg

 

02-02-2010 - Honda heeft een waterstofstation met zonnecellen ontwikkeld, waarmee thuis waterstof geproduceerd én getankt kan worden. Bovendien past het waterstofstation ‘gewoon’ in een garage, waardoor men in de toekomst een brandstofcelauto eigenhandig kan voorzien van een volle tank.

 

Omdat Honda niet langer gebruikmaakt van een compressor – het grootste en duurste onderdeel – is het nieuwe waterstofstation het meest compacte exemplaar ter wereld. Toch is hij 25% efficiënter dan zijn voorganger.

Door middel van elektrolyse kan het waterstofstation waterstof (en zuurstof) uit water onttrekken. Vervolgens is het in staat om brandstofcelauto’s, zoals de Honda FCX Clarity, in acht uur van 0,5 kilo waterstof te voorzien. In de meeste gevallen is dat voldoende voor één dag woon-werkverkeer. De gebruiker produceert dus gewoon zijn eigen waterstof. De meest ideale situatie is om de brandstofcelauto tijdens het nachttarief van een zogenaamd ‘smart grid’ energienetwerk van waterstof te voorzien. Dat is goedkoper voor de gebruiker en beter voor het milieu door minder CO2-emmissie. Wanneer het waterstofstation geen waterstof produceert, geeft het duurzame energie terug aan het netwerk. Dat levert wederom een financieel voordeel voor de gebruiker op. Tevens is het waterstofstation hierdoor energieneutraal.

Het waterstofstation is geplaatst bij Honda R&D Americas in Los Angeles. Honda heeft het ontwikkeld om aan de eisen van de (toekomstige) bestuurders van een brandstofcelauto te voldoen. Wanneer zij lange afstanden moeten afleggen, kunnen ze hun auto in slechts vijf minuten voltanken bij een van de openbare waterstofstations. Met het nieuwe meer compacte waterstofstation zijn ze nu ook in staat om de auto thuis van brandstof te voorzien.


image/jpeg


  

| Disclaimer