Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Hyundai i20 schoner en goedkoper


 

01-09-2010 - De Hyundai i20 is voortaan schoner, goedkoper en er is een aantal wijzigingen doorgevoerd aan het in- en exterieur.

 

De veranderingen aan het uiterlijk van de i20 zijn minimaal en beperken zich tot een wieldeflector voor een verbeterde aerodynamica, knipperlichten in de buitenspiegels en het gebruik van bredere lichtmetalen velgen met daaromheen een Pirelli-band. Binnenin is voortaan blauwe interieurverlichting te zien (was rood), geeft een schakelindicator het juiste moment aan om van verzet te wisselen en is er gebruik gemaakt van chroom voor de deurgrepen en de sierring (automaat).

Onderhuidse ingrepen
De grootste aanpassingen bevinden zich echter onderhuids. Zo is er over de gehele motorlinie vooruitgang geboekt op het gebied van CO2-uitstoot. De 1.25 stoot nu 119 gram uit (was 124), de 1.4 125 als benzinevariant en 135 met automatische transmissie, wat een daling van respectievelijk acht en elf gram betekent. De 1.4 CRDi dieselmotor stoot een ongewijzigde 109 g/km uit. Doordat de motoren minder milieubelastend zijn, heeft Hyundai de prijzen van de i20 weten te verlagen. De instapper is 1.000 euro in prijs gedaald en kost nu 10.995 euro. Ook de andere uitvoeringen en de 1,4-liter motor zijn hierdoor goedkoper geworden.

Vijf maal drie
Nieuw in het assortiment is de 1.25 i-Catcher, die onder meer voorziet in climate control, 15-inch lichtmetaal, half lederen bekleding en elektrisch inklapbare spiegels. Ook aan de zakelijke rijder is gedacht, met de Business Edition. Deze uitvoering biedt Hyundai alleen aan in combinatie met de 1.25 motor en biedt bovenop de uitrusting van de Dynamique nog climate control en een navigatiesysteem. Een noviteit voor de i25 vinden we ook op het gebied van de garantievoorwaarden. De zogeheten vijf jaar driedubbele garantie bestaat uit fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking, mobiliteitsgarantie en voertuiginspectie voor de duur van vijf jaar. De i20 is per direct te bestellen.


  

| Disclaimer