Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Dit is de Hyundai i40 Sedan


13-05-2011 - Hyundai heeft de sedanversie van de Hyundai i40 onthuld. Dit model wordt net als de stationwagonversie leverbaar met keuze uit vier motoren en deze hebben stuk voor stuk een lage CO2-uitstoot. Daardoor biedt Hyundai voor zowel de diesel als de benzine rijdende zakelijke bestuurder uitvoeringen in de 20%-bijtellingscategorie.

 

De sedanversie van de Hyundai i40 is ontwikkeld in het Europese hoofdkwartier van Hyundai in het Duitse Rüsselsheim. Hierdoor heeft de auto een Europese uitstraling. Duidelijk herkenbaar zijn de hexagonale grille, de karakteristieke koplampen en de sportieve, strakke lijnen. In tegenstelling tot veel andere sedans in zijn segment lijkt het silhouet van de Hyundai i40 sedan op dat van een vloeiend gelijnde coupé. Het gestroomlijnde design van de Hyundai i40 sedan heeft echter geen nadelige gevolgen voor de interieurruimte.

 

Bijtelling
Hyundai levert de sedanversie van de Hyundai i40 met keuze uit twee benzine- en twee dieselmotoren. Dieselen kan met een 115 of een 136 pk sterke 1,7-liter en voor benzinerijders zijn er de 1.6 GDI (135 pk) en de 2.0 GDI (177 pk). De kleinste diesel en de kleinste benzinemotor hebben in combinatie met het start/stop-systeem ISG een lage CO2-uitstoot, namelijk 113 en 138 g/km. Hiermee vallen deze motoren in de 20%-bijtellingscategorie. Hierbij moet wel worden vermeld dat emissie-cijfers voorlopig zijn. De exacte cijfers worden namelijk tijdens de officiële introductie bekendgemaakt.

 

Uitrusting
De Hyundai i40 heeft met onder andere cruisecontrol, een ruitenwisserontdooier, audio met i-pod interface kabel en een knieairbag een rijke standaarduitrusting. Daarnaast introduceert Hyundai op de i40 geavanceerde verlichtingssystemen, zoals de standaard dagrijverlichting met xenon-koplampen én een LCD-supervisioncluster. Optioneel is de auto uit te rusten met een panoramisch zonnedak, lane keeping assist-systeem en zijairbags voor de achterpassagier.

 

Veiligheid
Op het gebied van veiligheid komt de i40 sedan ook niets tekort. De auto is uitgerust met de laatste actieve en passieve veiligheidssystemen, zoals ESP, ABS, Hill-start Assist Control, VSM (Vehicle Stability Management), Brake Assist System en een Emergency Stop-signaal. Verder heeft de sedanversie zeven tot negen airbags. Front-, zij- en gordijnairbags en een knieairbag aan bestuurderszijde zijn standaard op alle modellen. De sedanversie van de Hyundai i40 staat vanaf de herfst bij de Hyundai-dealers en wordt geleverd met de Hyundai vijf jaar driedubbele garantie.

 

 

 


  

| Disclaimer