Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

IAA beursnieuws: Hyundai onthult opvolger Tucson


image/jpeg

 

Op de IAA in Frankfurt stonden bij Hyundai alle ogen gericht op de ix35. De volledig nieuwe ix35 beleefde namelijk zijn werelddebuut én naar eigen zeggen markeert hij het begin van een nieuw designtijdperk voor Hyundai.

 

Voor de totstandkoming van de nieuwe Hyundai ix35 werd de koers enigszins verlegd. De opvolger van de succesvolle Tucson heeft de eigenschap van een ruime gezinsauto behouden, maar nu met het uiterlijk van een crossover. Details van de in Genève getoonde ix-onic concept, zoals de zeshoekige grille, zijn op de ix35 terug te vinden als herkenbaar designkenmerk voor Hyundai’s toekomstige modellen. Verder is de gehele vormgeving sportief en elegant, mede doordat de ontwerpers de kans zagen de hoogte van de carrosserie met twee centimeter te verlagen, zonder daarbij op hoofdruimte in te boeten. De lengte is met 8,5 centimeter toegenomen en de breedte met twee centimeter. In totaal meet de nieuwe ix35 een lente van 4.41 meter en een breedte van 1.82 meter. Doordat de voorstoelen over een grotere lengte kunnen worden versteld, is het interieur weer iets aangenamer gemaakt. Niet alleen passagiers voorin, ook achterin profiteren zij daarvan. Extra opbergruimte wordt gerealiseerd door een groot compartiment in de middenconsole met een inhoud van 6,2-liter. Tevens is de rolhoes in de bagageruimte hoger geplaatst, zodat daaronder ook weer meer ruimte ontstaat.


image/jpeg


Nieuwe, efficiënte motoren
Het motorengamma voor de ix35 bestaat uit twee benzinemotoren en twee geheel nieuw ontwikkelde dieselmotoren, naar wens in combinatie met een handgeschakelde of automatische zesbak. Een 166 pk sterke 2,0-liter benzinemotor met een trekkracht van 196 Nm vormt vanaf de introductie het benzineaanbod en produceert een CO2-uitstoot van 178 g/km. De diesels bestaan uit een 2,0-liter met 136 en 184 pk en een koppel van respectievelijk 314 en 393 Nm. Beide versies kennen een CO2-uitstoot van 158 g/km en zijn voorzien van een roetfilter én uitlaatrecirculatie om zodoende te voldoen aan de Euro5-emissienormen. Vanaf november volgend jaar worden een 1,6-liter GDI benzinemotor en een 1,7-liter diesel aan het motorenaanbod toegevoegd. Tevens beschikt de ix35 over een zogenoemde ‘ECO-coach’, die op een strategische plek is geplaatst en fungeert als schakelindicator bij de handgeschakelde versies. Het consequent opvolgen van deze aanwijzingen kan 15 tot 17% brandstofbesparing opleveren.


Vanaf april leverbaar
De Hyundai ix35 is een sportieve gezinsauto die ook op onverharde wegen zijn weg weet te vinden. Zaken als Hill start Assist Control en Downhill Brake Control dragen daar aan bij, die gebruik maken van de 4x4-capaciteiten voor het beheerst afdalen en beklimmen van steile hellingen. Echter komt de ix35 in stedelijke gebieden het beste tot zijn recht. Op het gebied van veiligheid heeft Hyundai zich van zijn beste kant laten zien en het belooft dan ook een vijfsterrenbeoordeling door Euro NCAP. Vanaf april 2010 staat de nieuwe ix35 bij de Nederlandse dealers.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer