Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

IAA Beursnieuws: Wereldpremi?re nieuwe Honda Civic


 

16-09-2011 - Vanaf begin volgend jaar kunnen we ons opmaken voor de volledig nieuwe Honda Civic. Het model dat tijdens de IAA in Frankfurt officieel werd onthuld, is qua ontwerp en rijgedrag specifiek op de Europese markt afgestemd en komt uitsluitend als vijfdeurs hatchback.

De Honda Civic is allang niet meer wat ie oorspronkelijk was, maar zijn naam is inmiddels legendarisch. Voor de nieuwste generatie wilden de ontwerpers zijn sportieve karakter behouden. De nieuwe Civic is twintig millimeter lager en tien millimeter breder dan de huidige en volgens de makers was het vinden van de juiste verhoudingen de grootste uitdaging tijdens de ontwikkeling. Het nieuwe model heeft de in de C-stijl verstopte handgrepen behouden. Verder heeft de nieuwe Civic een opvallend front met zwarte elementen en aan de achterkant springt de lichtbalk, die tegelijkertijd als achterspoiler dient, het meest in het oog. Natuurlijk ontbreekt led-verlichting aan de voor- en achterzijde niet. Het nieuwe interieur is op de bestuurder gericht en ademt een sportieve sfeer. Het hoofddoel was echter het vergroten van het kwaliteitsgevoel, zonder de voor de Civic kenmerkende functionaliteit teniet te doen. En die missie lijkt te zijn geslaagd, aangezien hij de grootste bagageruimte in zijn klasse biedt.

Motoren
Honda levert de nieuwe Civic met een 1,4- en 1,8-liter i-VTEC benzinemotor. Met een vermogen van respectievelijk 100 en 142 pk staan de benzinemotoren garant voor aansprekende prestaties, terwijl de CO2-uitstoot in beide gevallen ruim onder de 140 g/km blijft steken. De nieuw ontwikkelde 2.2 i-DTEC dieselmotor verdient een speciale vermelding. Deze biedt een uitzonderlijke combinatie van prestaties en een lage CO2-uitstoot. Door de nieuwste aanpassingen levert het blok een vermogen van 150 pk en mede dankzij de verbeterde aerodynamica van de Civic bedraagt de CO2-uitstoot slechts 110 g/km.

Geen Hybrid
De nieuwe Civic komt begin 2012 als vijfdeurs hatchback op de markt en gaat dan de strijd aan in het C-segment. De fabrikant is er zelfs van overtuigd dat de Civic op alle fronten kan concurreren met de Audi A3 en BMW 1 Serie, dus dat belooft wat! Met de komst van de nieuwe Civic zal de Hybrid overigens uit het gamma verdwijnen. Er komt op korte termijn geen opvolger, omdat de Insight en de Jazz Hybrid dat gat voldoende op kunnen vangen.

 

   

| Disclaimer