Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

IAA Beursnieuws: Suzuki Swift Sport


 

16-09-2011 - Suzuki introduceert de nieuwe Swift Sport. Ten opzichte van zijn voorganger levert hij meer power, maar verbruikt aanzienlijk minder brandstof. De Swift 1.6 Sport is begin volgend jaar leverbaar in Nederland. De prijzen worden op 1 januari 2012 bekendgemaakt.

 

De nieuwe Swift Sport is gebaseerd op de driedeursversie van de volledig nieuwe, in 2010 geïntroduceerde Swift. Hij levert een vermogen van 136 pk en het koppel bedraagt maximaal 160 Nm. Daarmee is de Sport in staat een topsnelheid van 195 km/h te bereiken. Tegenover dit hoge prestatieniveau staat een gemiddeld brandstofverbruik van 6,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 147 g/km. Verantwoordelijk hiervoor is de geoptimaliseerde 1,6-liter benzinemotor met variabele kleptiming (VVT) en de speciaal voor de Swift Sport ontwikkelde handgeschakelde zesbak. Verder zorgen aanpassingen aan de wielophanging en de dempers voor meer stabiliteit bij hogere snelheden, meer rolstijfheid en een betere wegligging.

Karakter
Het exterieur van de nieuwe Swift Sport sluit naadloos aan op de sportieve prestaties van de compacte Suzuki. Ten opzichte van de reguliere driedeurs Swift is de Sport-uitvoering vier centimeter langer en onderscheidt hij zich op meerdere fronten. Aan de voorkant zijn dit de sportbumper met geïntegreerde voorspoiler, de uitgesproken grille, de opvallende ‘vinnen’ in de mistlamphouders en de in metallic grijs uitgevoerde lamphouders in de koplampunit. Aan de zijkant versterken de zijskirts en de exclusief voor de Swift Sport ontworpen 17-inch lichtmetalen wielen zijn sportieve karakter. De velgen zijn elk een kilogram lichter dan die van het vorige model en behoren, net als de andere genoemde kenmerken, tot de standaarduitrusting. Aan de achterkant springen de dakspoiler en de sportbumper met twee geïntegreerde chromen uitlaatsierstukken direct in het oog. In het interieur benadrukken onder meer de twee sportstoelen en de sportpedalen de sportiviteit van de Swift Sport.

Veiligheid
Net als in de reguliere Swift, die bij de Euro NCAP botsproeven de maximumscore van vijf sterren behaalde, zijn de veiligheidsvoorzieningen in de Swift 1.6 Sport van hoog niveau. Hij is standaard voorzien van ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling), een remassistent, ESP en zeven airbags, waaronder een knie-airbag voor de bestuurder. Bij zijn introductie is de Swift Sport leverbaar in zes aansprekende kleuren: Cool White, Silky Silver, Galactic Gray, Cosmic Black, Kashmir Blue en Ablaze Red.

 

 


  

| Disclaimer