Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Seat Ibiza Ecomotive noteert nieuw record met 2,34 l/100 km


image/jpeg

 

18-10-2009 - Opnieuw heeft de efficiënte Seat Ibiza Ecomotive zijn milieuvriendelijke eigenschappen dubbel en dwars bewezen door op één tank brandstof een afstand af te leggen van maar liefst 1.910 kilometer – hetgeen neerkomt op een gemiddeld verbruik van slechts 2,34 l/100 km.

 

Deze ongekende prestatie werd wederom geboekt door Gerhard Plattner, de bekende Oostenrijkse kampioen ‘brandstofbesparend rijden’, die de kwaliteiten van de Ibiza Ecomotive maximaal wist te benutten. De eerste keer dat Plattner een team vormde met de Ibiza Ecomotive was in april dit jaar. Toen reed het dynamische duo vanaf de Seat-fabriek in Martorell naar Göttingen, waarbij een gemiddeld brandstofverbruik werd genoteerd van 2,9 liter per 100 kilometer. Voor zijn nieuwe recordpoging vertrok Plattner op 23 september vanuit Cieszyn in Polen, nadat de IPMC (International Police Motor Corporation) de motorkap en brandstoftank van zijn Seat had verzegeld. Tijdens zijn route doorkruiste Plattner in totaal twaalf verschillende Europese landen, waarbij hij door de steden Mosty - Tsjechië, Bratislava - Slowakije, Hegyeshalom - Hongarije, Graz -Oostenrijk, Varazdin - Kroatië, Maribor - Slovenië, Toblach - Italië, Innsbruck - Oostenrijk, Schaan - Liechtenstein, Zurich - Zwitserland en Saint-Louis - Frankrijk reed om uiteindelijk in Frankfurt - Duitsland te finishen.

Range
Op het moment dat Plattner de motor uitschakelde was de verzegeling met geen vinger aangeraakt, waarmee de Seat Ibiza Ecomotive binnen zijn segment een officieel record boekte op het gebied van brandstofverbruik. Het aansprekende eindresultaat onderstreept het aanzienlijk lagere brandstofverbruik en de sterk gereduceerde CO2-uitstoot van de Seat Ecomotive-range, die onlangs werd uitgebreid met de in Frankfurt gepresenteerde Altea en Altea XL Stationwagon Ecomotive.


image/jpeg


  

| Disclaimer