Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Luxueus alternatief: de nieuwe Infiniti M


image/jpeg

 

3-12-2009 - Europese autoliefhebbers kunnen vanaf september 2010 kennismaken met de nieuwe Infiniti M. Als jongste automerk in het luxesegment treedt Infiniti met deze high-performance sedan in het strijdperk tegen de namen die in de executive-klasse van oudsher de dienst uitmaken.

 

De Infiniti M maakt in september 2010 zijn opwachting in de Europese showrooms. De Infiniti M wordt leverbaar met zowel een V6 benzinemotor als met een V6 dieselmotor. Vanaf 2011 wordt het Europese gamma uitgebreid met een hybrideversie, voorzien van een innovatieve elektromotor en een benzinemotor.

Met de derde generatie van de M voegt Infiniti in meerdere opzichten een nieuwe dimensie toe aan het aanbod van luxueuze sedans. De Infiniti M koppelt het karakter van een sportauto met achterwielaandrijving aan luxe van een 4,95 meter lange sedan, met het best afgewerkte en ruimste interieur dat het merk ooit heeft ontworpen. Als vlaggenschip van het merk heeft ook de nieuwe M het unieke karakter dat typerend is voor Infiniti, met het vloeiende lijnenspel van de conceptauto Essence en hoogwaardige, natuurlijke materialen.


image/jpeg


De Infiniti M is de meest geavanceerde en de fraaiste sedan in het 20-jarige bestaan van Infiniti. Niet voor niets genieten beide voorgaande generaties onder een selecte groep klanten in de Verenigde Staten een rotsvaste reputatie ten aanzien van kwaliteit. De nieuwe Infiniti M beschikt daarom over alle eigenschappen om ook succesvol te kunnen zijn in Europa, traditioneel de meest competitieve markt voor de executive-klasse. Om tegemoet te komen aan de wensen van de meest veeleisende berijders, is ook de Infiniti M ontwikkeld volgens een inmiddels beproefd concept van lichtgewicht componenten, adaptieve technologie en motortechniek uit de autosport. De wielbasis is een van de langste in deze klasse, wat niet alleen bijdraagt aan de uitstekende rijeigenschappen, maar ook aan het rijcomfort en de elegante uitstraling van de nieuwe Infiniti M.

De Infiniti M37 wordt aangedreven door de 3,7-liter VVEL V6 benzinemotor die ook in andere Europese modellen van Infiniti wordt toegepast. Vergeleken met de overige modellen van Infiniti zijn ook het vermogen en het koppel onveranderd, met respectievelijk 320 pk en 360 Nm. Standaard is elke Infiniti M voorzien van de bekende automatische Adaptive Shift Control-transmissie. Met functies als Downshift Rev Matching en een Drive Sport-stand voor handmatig schakelen met de robuuste magnesium paddels achter het stuurwiel draagt deze transmissie in belangrijke mate bij aan het rijplezier van de bestuurder. Exacte gegevens over prestaties en verbruikscijfers volgen in een later stadium. In de loop van 2010 volgt meer informatie over de Infiniti M met V6 dieselmotor.


image/jpeg


  

| Disclaimer