Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Intensieve upgrade voor Fiat 500X


image/jpeg

De Fiat 500X heeft zowel uiterlijk als technisch een ingrijpende upgrade gekregen met nieuwe looks, nieuwe turbobenzinemotoren en nieuwe technologie. De nieuwe 500X is nu nog moderner en functioneler. De nieuwe voorzieningen op het gebied van comfort en veiligheid zijn daarbij met veel aandacht voor detail in het bestaande ontwerp geïntegreerd, waardoor het oorspronkelijke karakter van het model behouden is gebleven.


De meest opvallende nieuwe designelementen zijn de LED-lichtunits. LED-dagrijlichten en -achterlichten zijn standaard en deze zorgen voor een modernere uitstraling, passend bij de nieuwe stylingelementen die onlangs op de andere modellen van de 500-serie zijn geïntroduceerd. Als optie zijn nieuwe koplampen leverbaar die volledig gebruikmaken van LED-technologie. Met behoud van de originele 500X-stijl bieden deze nieuwe units een 20% grotere lichtopbrengst ten opzichte van de xenon-koplampen die voor de vorige generatie werden aangeboden. De nieuwe lichtmodules geven het front van de nieuwe 500X een duidelijk onderscheidende look. Hetzelfde geldt in feite ook voor de achterlichtunits die dankzij de LED-verlichting niet alleen nog origineler en herkenbaarder zijn, maar ook de zichtbaarheid en dus de verkeerveiligheid verbeteren.
Het comfortabele en in onmiskenbare Italiaanse stijl uitgevoerde interieur is leverbaar in zeven verschillende uitvoeringen. Deze worden verkregen door het combineren van de verschillende soorten bekleding – in stof of leder – met de diverse mogelijkheden op het gebied van afwerking en kleuren. De stoelen zijn uitgebreid verstelbaar en de 500X beschikt over een royale bagageruimte. Een van de belangrijkste innovaties betreft de gerestylede cockpit met een nieuw instrumentenpaneel en een ergonomisch geperfectioneerd stuurwiel, dat een betere positionering van de handen van de bestuurder met meer grip garandeert. De Uconnect-toetsen op dit met techno-leder beklede stuurwiel maken een veilige bediening van het infotainmentsysteem tijdens het rijden mogelijk. Met zijn gemakkelijk bereikbare bedieningselementen, ergonomisch geplaatste versnellingshendel en handige armleuning tussen de voorstoelen draagt het inzittendencompartiment bij tot een comfortabele en ontspannen rijbeleving.
Het instrumentenpaneel is uitgevoerd met drie ronde klokken die een vintage look combineren met moderne technologie. Aan weerszijden van het paneel bevinden zich analoge meters voor de rijsnelheid en het motortoerental, terwijl het 3,5-inch TFT-scherm in het midden de bestuurder op een duidelijke, eenvoudige manier van belangrijke rij-informatie voorziet.

Benzinemotoren van de nieuwste generatie
De nieuwe 500X is het eerste Europese Fiat-model waarin de innovatieve serie drie- en viercilinder turbobenzinemotoren wordt toegepast. Deze bieden klanten het juiste compromis tussen de rijprestaties van benzinemotoren en de zuinigheid van dieselmotoren. De nieuwe krachtbronnen zijn 20% stiller dan de beste turbodiesels en 20% zuiniger dan de vorige generatie benzinemotoren.
Deze nieuwe Firefly-turbomotoren zijn uitgerust met een benzinepartikelfilter (GPF) en voldoen aan de strenge emissienorm Euro 6/D. Ze zijn gedurende meer dan 75.000 uur aan virtuele tests onderworpen en hebben ruim 60.000 uur op de proefbank gedraaid onder omstandigheden die met de praktijk vergelijkbaar zijn. Daarnaast hebben ze bij testritten over de hele wereld vijf miljoen kilometer afgelegd om hun betrouwbaarheid en levensduur op de weg te beproeven.

Nieuwe rijassistentiesystemen
Behalve een originele styling, rijke uitrusting en hoog comfortniveau biedt de nieuwe 500X ook de modernste technologie op het gebied van rijassistentie en connectiviteit om het rijden nog aangenamer en veiliger te maken. Zo zijn alle versies standaard uitgerust met twee nieuwe systemen: Traffic Sign Recognition en Speed Advisor. Het eerste herkent en ‘leest’ verkeersborden en geeft deze als pictogram weer in het instrumentenpaneel, het tweede stelt de bestuurder in staat de rijsnelheid met een simpele klik aan de afgelezen snelheidslimiet aan te passen om snelheidsovertredingen te voorkomen. Eveneens standaard op alle versies is Lane Assist, een waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijbaan.

Voor alle mobiliteitsbehoeften
Het gamma omvat drie versies: de 500X Urban als meest grootstedelijke interpretatie van het nieuwe Fiat-model, de 500X City Cross die alles in zich heeft om los te komen van de dagelijkse beslommeringen en de 500X Cross, het topmodel dat uitnodigt tot avontuurlijke outdoor-activiteiten.
Deze zijn verkrijgbaar met twee verschillende turbobenzinemotoren – een 1,0-liter driecilinder van 120 pk en een 1,3-liter viercilinder van 150 pk – en twee transmissietypen (handgeschakelde zesversnellingsbak en geautomatiseerde zestraps DCT-transmissie met dubbele koppeling).
Verder hebben klanten keuze uit veertien verschillende carrosseriekleuren, zeven verschillende velgtypen en zeven verschillende interieurs.
Met het grote aantal beschikbare optiepakketten kunnen kopers hun nieuwe 500X op een voordelige manier verder aan hun individuele wensen aanpassen.

image/jpeg
  

| Disclaimer