Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Jaguar keert terug op Le Mans


image/jpeg

 

05-02-2010 - Het jaar 2010 markeert het 75-jarig bestaan van de naam Jaguar voor zowel straat- als raceauto’s. Voortbouwend op dit bijzondere erfgoed, maakt Jaguar zijn terugkeer naar de beroemde 24 uurs-race van Le Mans bekend. Met een totaal van zeven overwinningen in deze race tussen 1951 en 1990 is Jaguar het meest succesvolle Britse merk in de racehistorie. Jaguar keer nu terug naar Le Mans en verschijnt op 12 juni 2010 aan de start met een XKR GT2, die wordt ingeschreven door JaguarRSR.

 

Paul Gentilozzi, directeur van JaguarRSR: “We zijn erg verheugd dat de ACO onze inschrijving in de prestigieuze 24 uurs-race van Le Mans heeft gehonoreerd. Deze race heeft een dierbare plaats veroverd in de harten van autosportfans in de gehele wereld, en voor Jaguar is het erg bijzonder om opnieuw in deze race uit te komen. We brengen een internationaal team van de grootste racetalenten ter wereld aan de start, onder wie de coureurs voor deze race Scott Pruett en Marc Goossens.” Gentilozzi, die met de JaguarRSR XKR GT2 zal deelnemen aan de American Le Mans Series 2010, voegt hieraan toe: “Er zal een enorme geestdrift ontstaan rond Jaguars terugkeer naar Le Mans, maar we moeten het ongelooflijke hoge competitieniveau niet vergeten – een podiumplaats zullen we niet halen. Maar ik kan wel 100 procent inzet garanderen van de kant van JaguarRSR. Ik wil de fans van Jaguar en het Britse race-erfgoed in het algemeen aansporen het team van ganser harte te ondersteunen.”

 

Autosport als fundament

C.J. O’Donnell, marketing director bij Jaguar: “Autosport is altijd belangrijk geweest voor het merk Jaguar. Onze overheersing op Le Mans in de jaren vijftig vormde een fundament waarop de onderneming werd ontwikkeld. Het is nu twintig jaar geleden dat Jaguar voor de laatste keer Le Mans won met een door TWR Jaguar Sport ingeschreven XJR-12, gereden door John Nielsen, Price Cobb en Martin Brundle. Onze terugkeer naar Le Mans zal de opwinding rond Jaguar wereldwijd weer aanwakkeren, des te treffender in ons 75ste jaar. We keren nu terug naar de autosport om de capaciteiten van de Jaguar XKR te laten zien.”


  

| Disclaimer